Proč Ondra váhal, zda chce mít s Alenou dítě?

Proč Ondra váhal, zda chce mít s Alenou dítě?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Láska si nevybírá. Může potkat muže, ženy, staré, mladé, zdravé i nemocné. A tak se může klidně stát, že se zamiluje mladý muž do starší ženy. A kde je láska, tam je často i dítě. Co když si ho ale jeden z páru nepřeje? 

Ondra je mladý muž, který je nejen velmi pohledný, ale také chytrý a má opravdu dobré srdce. S Alenou se seznámil hned několikrát. Poprvé v klubu, kde se dokonce i políbili. Podruhé je seznámil Alenin nevlastní syn Jakub, který Ondřeje představil jako svého spolužáka, který u nich bude nějakou dobu bydlet, a do třetice se seznámili v nemocnici, kde Alena pracuje a Ondra zde nastoupil na stáž. Alena se mladému muži dlouhou dobu bránila, protože stále truchlila po svém tragicky zesnulém manželovi.

Nakonec ale jeho šarmu podlehla a do Ondřeje se zamilovala. Stejně jako on do ní. Nějakou dobu svůj věkově nevyrovnaný vztah tajili, ale nakonec museli s pravdou ven, což jim přivedlo do života mnoho komplikací a starostí, které nakonec vedly k jejich rozchodu. Rozchod byl ale více z rozumu než z lásky, a tak netrvalo dlouho a Alena se dala s Ondřejem zase dohromady.  

Tento velký návrat byl ale doprovázen jedním velkým šokem. Tento šok se začal projevovat poměrně klasicky. Aleně bylo často špatně od žaludku, nechutnala jí káva a dělaly jí špatně nejrůznější pachy. A tak jí nezbylo nic jiného než si udělat těhotenský test. Trvalo to jen pár minut a už se dívala na dvě čárky, které jí jen potvrdily to, co vzhledem k příznakům už tušila. Je těhotná. A otcem není nikdo jiný než Ondřej. Jak se k jejímu těhotenství postaví?  

Pro Ondřeje bude zpráva o jejím těhotenství stejným šokem jako pro samotnou Alenu. Ondřej je velmi zodpovědný mladý muž a za normálních okolností by nenechal Alenu v takové situaci samotnou. Jenomže Ondřejova situace není tak jednoduchá a obyčejná, jak by se mohlo zdát. V dospívání si prošel léčbou nádorového onemocnění a nyní má podezření na recidivu. Ukázalo se totiž, že jeho kašel není jen obyčejné nachlazení, ale mohlo by se jednat právě o návrat této zákeřné nemoci, která už by ale mohla mít mnohem fatálnější následky. A právě proto si není jistý, zda je rozumné si v takové situaci dítě nechat. Bojí se, že by Alena zůstala na tolik dětí sama. Jeho strach je obrovský, ale nechce se Aleně svěřit, protože jí nechce přidělávat starosti, dokud není jeho zdravotní stav jistý. 

Během nejrůznějších vyšetření se Aleně neozývá, a tak se ani nedozví, že Alena musela miminko potratit. Alena je na Ondřeje samozřejmě neskutečně naštvaná a cítí se také velmi zklamaně a poníženě, a tak se rozhodne vztah s Ondřejem opět ukončit. Velmi rychle se ale oba dozví, čím si právě ten druhý prochází. Alena se dozví o Ondřejově zdravotním stavu a pochopí, že jeho odmítání miminka nebylo způsobeno nezodpovědností nebo nezájmem, ale právě naopak. I Ondrovi se uleví, protože zjistí, že má v Aleně obrovskou podporu a nezůstane na svůj zdravotní problém sám.  

Doufejme, že to s Ondřejem dobře dopadne. Snad budeme potkávat tento pár i nadále. A jednoho dne třeba i s kočárkem...

Zdroj článku:
  • Autorský text