Boj o Romea ze Slunečné. Bude to skutečně klidný den?

Boj o Romea ze Slunečné. Bude to skutečně klidný den?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Julie musí secvičit divadelní představení. Obsazení rolí a nácvik v tak krátkém termínu není snadné. Naštěstí už je Erika zpět z porodnice a jako zkušená herečka se do divadla také zapojí.

Boj o hlavní role, ale ještě není u konce. Janek by si moc přál, aby Týna více odpočívala. V jejím stavu a navíc, když děti budou tři to prostě potřebuje. Dění na statku tomu však příliš nepřeje. Epizoda 134. s názvem Klidný den dokáže, že ve Slunečné se pořád něco děje. 

Julie 

Konkurz na role v divadelním představení Romeo a Julie probíhá v hospodě. Julie celou hru bude režírovat a Erika je jasnou volbou pro hlavní ženskou roli.

Další role je třeba obsadit, ale výběr není příliš skvostný. O to, kdo bude lepší Romeo se chlapi málem poperou. Nakonec Julie s Erikou vyberou Tonyho. Při samotné zkoušce se ukáže, že hraní není jeho silná stránka. Je trémista a není pro něj snadné vyjadřovat city vůči někomu jinému než té své milé. Proto se odmítne představení zúčastnit. Hajný Rokyta doufá, že roli dostane a povede se mu tak Eriku svést. Volba na něj padne, jelikož to vypadá, že se dokáže s postavou sžít. Jeho řeči vůči Erice mají ale docela jiný účinek, než si představoval a Erika se role Julie vzdá. Kdo představení zachrání? Najde Romeo Rokyta svou Julii? 

Vašík 

Maminka má spoustu práce a Vašík musí k Lídě. Ta by ho ráda hlídala, ale nejde to, protože má v práci důležitou poradu. Navíc se dnes Vašík rozhodl, že bude za protivu a od rána pláče. Na statku si ho tedy převezme Běta, ale ani ona si s ním neví rady. Když ho v kočárku nechá na dvorku a na chvilku odběhne pomoct Karolíně, Vašík zmizí. Kdo za tím stojí? A proč by někdo unášel zrovna Juliina Vašíka? A jak je možná, že Vašík najednou nepláče a je samý úsměv?

Zdroj: FTV prima

Filípek 

Jde si za svým, jako správný Linhart. Místo toho, aby šel do školky, uteče za Johnem do kanceláře. Hana jde k zubaři a John má vcelku volný den. Čekají ho pouze dvě schůzky, které mu Hana nepřeložila. Jak se ukáže, Filip zvládne sáhodlouhá jednání rychle ukončit, a ještě jsou z něj všichni nadšení. Méně nadšená je ale Anna, Filípek si přesto vydobude noc u dědy Johna. Dojde někdy ke smíření s Annou? Uvidí, jak moc je Filip s Johnem a Hanou šťastný? 

Roman 

O jeho šílenství už nikdo nepochybuje. Matka ho chce ráno odvézt na vyšetření, ale Roman se zamkne v pokoji a nikoho tam nechce pustit. Podle něj ho chce každý buď předat Albáncům nebo ho rovnou zabít. Eva povolaná Jankem na ochranu všech navrhne vniknutí oknem. Romana spacifikuje a odvezou ho.  
Sylva se nabídne, že to zkusí ještě po dobrém. Na ní by přece mohl dát. Je taky ta černá ovce jako on, ta špatná. Romanovo důvěru si získá rychle, udrží si jí však? A není to pro ni nebezpečné? Dostane se Romanovi náležité pomoci? A je opravdu blázen? 

Zdroj:

  • autorský text