Herní série Resident Evil se dočká vlastního seriálu

Herní série Resident Evil se dočká vlastního seriálu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Milovníci slavné herní série Resident Evil se mohou začít radovat. Streamovací služba Netflix totiž oznámila, že zadala objednávku na hraný seriál, který bude vycházet právě z této slavné hry. Už se dokonce ví, kdo bude showrunner.

Dalo se to čekat

S popularitou Netflixu, a s tím spojenými zisky společnosti, se streamovací gigant může pouštět do stále nových projektů různého žánru. Aby oslovil milovníky kultovní herní série, rozhodli se jeho zástupci, že vytvoří prozatím osmidílný hraný seriál na motivy hry Resident Evil. Na starost si jej vezme studio Constantin Films, které mělo na svědomí i ostatní filmy s touto tématikou.

Showrunner se bude pohybovat ve dvou časových rovinách

První část se bude točit kolem příběhu dvou nezletilých sester, které se právě přestěhují do korporátního města New Raccoon City, zatímco druhá část převypráví události, které se přihodí v deset let vzdálené budoucnosti. V té době bylo totiž lidstvo téměř vyhlazeno a na zemi se pohybují monstra nakažená T-virem. Tato monstra nejsou jen lidská, ale i zvířecí. Spojovací postavou obou linek bude dívka jménem Jade.

A showrunner? Stane se jím Andrew Dabb, který má ve svém scénáristickém portfoliu od roku 2008 až po rok 2019 veleúspěšný televizní seriál Lovci duchů. Ten byl vytvořen na motivy knižní předlohy Johna Shibana. Některé díly Dabb dokonce sám produkoval a v jednom z nich, konkrétně v díle nazvaném Party On, si i zahrál. Je tedy jasné, že se budeme mít na co těšit.

Nakolik bude nový seriál podobný celovečernímu snímku z roku 2002, ve kterém si hlavní roli střihla Milla Jovovich, zatím není známo. Všichni si ale pamatujeme, jak svou roli skvěle zvládla a vlastně se stala snem mnoha z nás. Těžko jsme si v čele elitního komanda majícího za úkol izolovat nebezpečný virus, který ohrožuje celé lidstvo, mohli přát někoho jiného.