Sky Sharks: Bláznivá sci-fi šílenost s nacisty, žraloky a zombíky

Sky Sharks: Bláznivá sci-fi šílenost s nacisty, žraloky a zombíky
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Poslední roky nám dopřály několik béčkových žraločích trháků. 6 dílů „Žralokonáda“, 4 díly soubojů s „Megasharkem“, 3 díly s „Sharktopusem“ a nespočet dalších snímků s kousavými parybami. Nedávno byl ale dotočen asi nejšílenější žraločí film všech dob!

Takový mix jsme ještě neviděli

Poté, co se stalo „Žralokonádo“ obrovským kultem, chtěli i němečtí filmaři natočit něco podobného. Ale ještě bizarněji. Více žraloků, více nacistů, méně logiky a o hodně méně smyslu. Protože je od začátku jasné, že žraločí filmy skončí nejčastěji jako monumentální trash, natočil režisér této perly Marc Fehse naschvál ještě monumentálnější trash, než by bylo zvykem.

V každém případě by se měl nový trailer k tomuto ohňostroji bláznivých nápadů líbit všem fanouškům sci-fi a hororů, které se neberou až moc vážně. Létající žraloci (kteří mají i „funkci neviditelnosti“, nejsou tedy při samotném útoku vidět), na kterých sedí nacistické zombie (od roku 1945 přežili v arktickém ledě, a čekali přesně na tento moment, aby zaútočili na moderní svět), armáda zmutovaných supervojáků (geniálně špatný efekt, kde byl v počítači vytvořen jeden vojín, a pomocí tlačítek Ctrl+C a Ctrl+V duplikován do nekonečna) a celosvětově spojení ozbrojených borců, jež se společnými sílami pustí do boje proti útočníkům z minulého století. Milovníky low-budget-výtvorů se tedy mají rozhodně na co těšit.

Více žraloků, více nacistů, méně logiky a o hodně méně smyslu.

Překvapivě bohatý štáb

Pokud nás „Žralokonádo“ jednu věc naučil, pak to, že čím bláznivější je filmový nápad, tím více se tam objeví herců. „Sky Sharks“ se může chlubit dokonce s herci z několika států. Hlavní role převzali Tony Todd (hvězda z filmů „Candyman“ a kapitán Curn ze „Star Trek“) a Naomi Grossmanová (známá ze seriálu „American Horror Story“).

Další role mají například česká herečka Barbara Nedeljaková, japonská slatter-herečka Asami a skoro 150 dalších více či méně jako profesionální herci pracující lidé. Velký počet aktérů pochází z Německa, mezi ně patří i hvězda z filmu „Gladiátor“ Ralf Möller a hlavní hrdina parodistické komedie „Dva idioti ze Scotland Yardu“ Oliver Kalkofe, který si tu smí zahrát Hermana Goeringa.

 

Zdroj: