Simona Lewandovská jak ji neznáte. Divoká a nezkrotná dračice bude řádit na zámku Kostka

Simona Lewandovská jak ji neznáte. Divoká a nezkrotná dračice bude řádit na zámku Kostka
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Volné pokračování dobrodružného života rodiny Marie Kostkové se vrací. Režisér Jiří Vejdělek právě dotočil film Aristokratka ve varu, který navazuje na zfilmovaný příběh Poslední aristokratka z roku 2019, který vzešel z knihy spisovatele a kastelána Evžena Bočka.

Během měsíčního natáčení štáb zavítal na zámky Milotice, Lemberk a Rájec nad Svitavou. Hvězdou filmu je poněkud živelná Deniska, která se přihrne na Kostku jako vichřice. Deniska je dcerou právníka Bendy (Vojta Kotek) a zahrála si ji Simona Lewandovská.

Pro mladou herečku, která se dostala do povědomí diváků jako tichá a neprůbojná prodavačka Alenka ve Zlaté labuti, to bylo rozhodně vítané zpestření její dobře rozjeté kariéry.

Potřeboval jsem najít pořádnou vichřici, a nakonec se mi to mezi dvě stě dívkami podařilo. Dnes už můžeme říct, že role Denisky se naprosto skvěle ujala Simona Lewandovská. Její tak trochu neukočírovatelná postava rodině Kostkových a zámeckému personálu pořádně zamotá hlavu,

vysvětlil režisér snímku Jiří Vejdělek.

Sympatická blondýna, která rozvíří zažité pořádky seriálového zámku Kostka uvedla, že zkoušela štěstí v castingu na roli Marie Kostkové už před pěti lety, ale roli získala Yvona Stolařová. Nakonec je raději, že dostala možnost vytvořit Denisku, která je trošku „vetřelkyní“ na zámku a ostatním bude chvíli trvat, než si na její temperament zvyknou.

Simona měla na začátku natáčení trochu trému, protože herci už tvořili sehranou partu, ale nakonec pěkně zapadla a pochvalovala si, jak na ni byli všichni hodní. Z nové postavy byla nadšená i Yvona Stolařová, protože měla na natáčení vrstevnici, a navíc se už se Simonou znala.

personál zámku Kostka
personál zámku Kostka | Zdroj: Evolution Films / Zuzana Panská

V pokračování se opět objeví i mladý aristokrat Max v podání Zdeňka Piškuly, který naprosto chápal těžké začátky Marie po příchodu na zámek Kostka, protože on sám prožil také zajímavý příběh.

Na Kostce budou stále pobývat i rodiče Marie, které si zahráli Tatiana Dyková a Hynek Čermák, zábavná hospodyně Eliška Balzerová, která holduje s nadšením domácímu likéru, kastelán a komorník Martin Pechlát a údržbář Pavel Liška.

Kromě Denisky děj osvěží i další nové postavy. Místní chiropraktičku Vostrou si zahrála Petra Nesvačilová, která tvoří pár s podpantoflákem Švábem v podání Tomáše Jeřábka.  

Děj se bude opět točit kolem peněz, které rodina potřebuje na údržbu rozpadajícího se rodinného sídla. Davy turistů, které navštěvovaly zámek kvůli staré kletbě, se pomalu vytrácí a je třeba vymyslet, jak přijít k penězům. Možná to nakonec zachrání Deniska.

(Distribuce Falcon 2024, produkce Evolution Films, koproducenti ČT a PubRes)

Zdroje článku: