Zlatá labuť: Alenka se rozhodla být k Jakubovi upřímná, Kristýna zažívá zvláštní proměnu

Zlatá labuť: Alenka se rozhodla být k Jakubovi upřímná, Kristýna zažívá zvláštní proměnu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pouze dvě postavy se s diváky na léto rozloučí šťastným koncem. Kristýna se v láskyplné péči Valerie uzdravila a obě už jsou zpět v práci. Vypadá to, že Kristýna bere prožitou zkušenost jako životní lekci, a přestože ještě občas zasype matku výčitkami, krok za krokem si k ní vytváří pouto.

Valerie se nechtěně dozví, že Kristýna nebyla s Bouchnerem dobrovolně a nehodlá si to nechat pro sebe. To na dceru udělá dojem. Jejich vztah projde velkou zkouškou, když se v obchodě objeví otec a chce si Kristýnu odvést do Berlína, kam byl přeložen. Zasype dceru takovým množstvím argumentů k tomu, proč by měla odjet, že se mu podaří dceru odvést z obchodu.

Valerii puká srdce, když vidí, jakou moc má otec nad dcerou. Ale co může dělat? Naštěstí Kristýna si uvědomí, že kdyby nebylo matky, nejspíš by na poranění, které si způsobila, zemřela. Vrátí se do obchodu za matkou.

Valerie Horká
Valerie Horká | Zdroj: TV Nova

Jakub si vyloží jeden rozhovor jinak, než byl míněný, a opět se v něm probudí pochybnosti, zda Alena neměla něco s Maškem, jelikož ten ho z nějakého důvodu nechal vyhrát v kartách. Uhodí na Alenu, ale ta neví, jak mu takovou hloupost vyvrátit. Alena už má dost všech lží a skrývání a Ireně jde říct, že nestojí o to, aby ji chránila. Vlastně ani nevěří tomu, že by to dělala pro ni, ale myslí si, že především chrání sama sebe, protože jí na nikom jiném nezáleží. Ireně také oznámí, že Jakubovi řekne pravdu.

Ten v první chvíli vůbec nechápe, co mu Alena říká. Vyloží si to tak, že Irena jí k něčemu nutila. Nechápe, proč ho Alena nepožádala o pomoc. Jenže nakonec pochopí, že věci jsou jinak, a i přes přesvědčování snoubenky, že už se nic takového nebude opakovat, chce zpět prsten. Vmete také Aleně do tváře, že takový vztah je hřích. Nechce, aby byla matkou jeho dětí.

Krátce poté udělá zásadní krok i Irena a Alena si doma začíná balit kufr. To neujde zvědavé bytné a Alena jí říká, že si pro ni asi co nevidět někdo přijde. Nejvíc ji však překvapí, že bytná tušila, jak to vlastně s orientací má, ale nedělá z toho žádné drama. Kéž by tak chápaví byli i její rodiče.

Irena usoudila, že své malé tajemství už neudrží. Poté, co viděla, že Valerie dala facku Bouchnerovi, došlo jí, že sexuální hobby ředitele nezůstane dlouho skryté. Rozhodla se zariskovat a udala Bouchnera za znásilnění.

Zdroj článku:
  • Autorský text