Důvody, proč je seriál ZOO naprosto geniální

Důvody, proč je seriál ZOO naprosto geniální
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Již více než rok se na televizních obrazovkách setkáváme s Viki, Aničkou či Márou. Ti i mnozí další jsou výraznými postavami seriálu ZOO. Odvysíláno již bylo více než sto dílů. I tak ale stále večer, kdy je seriál na programu, k televizním obrazovkám usedá okolo jednoho milionu diváků. V čem je kouzlo a genialita tohoto seriálu?

Podívat se pod pokličku safari zaujalo nejednoho diváka

Seriál je geniální především díky svým lokacím. Z obyčejného seriálu se stal pořad, ve kterém můžete nenásilnou formou nahlédnout do světa divokých zvířat. Jednou z jeho jedinečností jsou tedy lokace, s nimiž pracuje, neboť natáčení probíhá jak v klasických ateliérech, tak v Safari ve Dvoře Králové. Takové propojení je pro naši malou zemi velmi unikátní. To, s čím se v zahraničních seriálech můžeme setkávat poměrně často, je zde naprostou novinkou, která na začátku k obrazovkám přilákala velké množství diváků.

Možnost nahlédnout pod pokličku safari zvyšuje celkovou sledovanost tohoto seriálu. Kde jinde se setkáte se scénou, v níž křehká blonďatá žena, postava Aničky, dělá sloní pedikúru? Nebo se scénou, kdy se jeden z herců stará o zebry? Právě při jedné z takových scén si musel Michal Novotný dát pozor na klobouk, jenž je pro jeho roli Franty pověstný. Ten totiž tato zvířata nemají příliš v lásce. A tak si jej, pro svou i zvířecí bezpečnost, musel nasadit až těsně před začátkem samotného natáčení.

V seriálu můžeme občas zahlédnout zvířata přímo ze ZOO ve Dvoře Králové.
V seriálu můžeme občas zahlédnout zvířata přímo ze ZOO ve Dvoře Králové. | Zdroj: Karel Stipek / Shutterstock

Štáb i herci musí spolupracovat se zvířaty i jejich ošetřovateli

Natáčení na safari je ale propojeno i s mnohem větším množstvím práce. Spolupráce celého štábu musí na jedničku fungovat, a to nejen při jednání s ředitelem safari, ale také s ošetřovateli jednotlivých pavilónů. Nejvíce se spolupracuje s pavilonem hadů, opic, žiraf a slonů. Samotná práce ale neprobíhá pouze přímo na místě, ale i při psaní scénářů. A to tak, aby bylo vše v souladu s realitou. Každý z herců je od odborníků konkrétně proškolen, jak se kvůli bezpečnosti ke zvířatům chovat.

Zajímavostí je, že při natáčení není přerušen provoz safari. Vše tak musí být logisticky zpracováno do úplných detailů. Ovšem pokud zrovna zvířata nemají svůj den, tak i natáčení má smůlu. V takovém případě se buď natáčení scény přesune na později, popřípadě dochází k improvizačnímu řešení situace.

Na začátku jednoduchý děj se později trošku zkomplikoval

Spousta diváků považuje seriál za prvoplánový, s jednoduchým scénářem a nepříliš komplikovaným dějem. Právě to dělá seriál tak oblíbeným. Lidé při něm mohou v klidu relaxovat a všední starosti hodit za hlavu. Je ale pravda, že vyhrocených situací a komplikací, a to především ve vztazích, bylo na konci první série pro diváky až příliš mnoho. Podle aktuálního ohlasu fanoušků se ale vše vrátilo do vyrovnanější roviny, a tak si opět mohou užívat zábavu při zapnuté televizi.

Michaelu Pecháčkovou v seriálu potkalo také několik akčních scén.
Michaelu Pecháčkovou v seriálu potkalo také několik akčních scén. | Zdroj: FTV Prima

Seriál je plný hereckých hvězd a šťastné i neopětované lásky

Svou oblíbenost si seriál jistě získal i díky skvělému hereckému obsazení. Během dvou sezón se v seriálu dokázala mihnout nejedna hvězda. Boba Klepla kvůli jeho pracovní vytíženosti v seriálu již neuvidíme. Byl to ale i on, kdo rozdával energii nejenom na place, ale poté i na televizních obrazovkách. Jeho komediální talent se nezapřel ani v tomto seriálu. Objevují se zde ale i další herci, kteří stojí za zmínku. Díky vypracované postavě a charismatu je obílbený Štěpán Benoni. Mezi další hvězdy patří třeba bývalá princezna Veronika Freimanová, Ondřej Pavelka, Sabina Laurinová, Jana Švandová, Marek Němec či Pavel Soukup.

Herecké hvězdy a láska, ale především exteriéry safari

Podtrženo sečteno, genialitu tohoto seriálu můžeme hledat nejenom ve hvězdném obsazení, ale především také v exteriérech, které se natáčejí v opravdovém Safari ve Dvoře Králové. Seriál si tak užijí nejenom ti, kdo mají rádi láskou zamotané příběhy. Relaxovat můžete i díky příjemnému prostředí exotických zvířat.

Zdroje článku: