Seriál Kukačky: Výjimka pro Marka Adamczyka

Seriál Kukačky: Výjimka pro Marka Adamczyka
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ačkoliv scénárista Jan Coufal měl dopředu určité představy o hlavních protagonistech a chtěl do seriálu obsadit herce, kteří si již prošli rodičovstvím a vdechli by tak do svých postav své vlastní pocity a zkušenosti, nakonec i Marek Adamczyk prošel sítem uchazečů. Mohl se tak ujmout role architekta, tatínka vyměněného Jakuba, který trpí Aspergerovým syndromem.

Marek Adamczyk

Je to jediný z hlavních představitelů, který zatím nemá vlastní rodinu, a otázky na téma jeho vlastního rodičovství jsou mu patrně velmi nepříjemné. Svého Martina ale ztvárnil naprosto přesvědčivě a nikoho by ani nenapadlo, že tenhle Martin, který se statečně pere v nastalé polízanici, ještě žádného potomka nevychovává.

Marek Adamczyk je osobnost velice otevřená a přiznává, že často byly pro něj scény náročné, obzvlášť když se natáčely scény rodinné. Jeho filmový syn jako velice křehké stvoření potřeboval naprosto individuální přístup, se kterým se Marek v roli Martina mohl ztotožnit i díky pomoci ostatních herců, kteří už zkušenosti s rodičovstvím mají.

Marek Adamczyk se svojí seriálovou manželkou - Martou Dancingerovou
Marek Adamczyk se svou seriálovou manželkou – Martou Dancingerovou. | Zdroj: Luboš Novotný / © Česká televize

Marek Adamczyk se dokáže do své role vžít, ale po konci představení nebo natáčení se opět stává sám sebou. Nicméně role Martina mu díky natáčení seriálu jistě přiblížila různé nástrahy rodičovství, kdy nikdo dopředu nedokáže odhadnout, jak by se sám zachoval. Často je totiž člověk ve výsledku veden sobeckým pudem, kdy touží po ideálním řešení prekérní situace, a to bez ohledu na celkový dopad jeho rozhodnutí.

Dejme Markovi čas a uvidíme, jak se jednou ujme své tatínkovské role ve výchově dítěte, které bude možná jednou vychovávat se svou ženou, oblíbenou Evou Samkovou, dnes již Adamczykovou. Pokud se rozhodnou přivést na tento svět nějakého chlapečka nebo holčičku, určitě se miminko nestane obětí výměny. Marek bude mít jistě díky své roli vše pod kontrolou, a tak bezpečně své miminko ohlídá.

Zdroje článku: