Je Jan Rokytka ze Slunečné seladonem i v reálném životě?

Je Jan Rokytka ze Slunečné seladonem i v reálném životě?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V seriálu Slunečná myslivec Rokytka nenechá žádnou ženskou na pokoji, ale jak je na tom jeho představitel Josef Polášek v reálném životě?

Druhá svatba se stejnou ženou

Josef Polášek je již přes 20 let šťastně ženatý a se ženou mají 3 děti. Dvacetileté výročí svatby oslavili společně s rodinou a přáteli tak, že uspořádali další svatbu.

S dětmi má dle svých slov hezký vztah. Jeden ze synů si vyzkoušel herectví, ale nezaujalo ho to, a nyní se na střední škole učí grafickému designu. Druhý syn je na vysoké škole a rád hraje na kytaru. Hudební sklony má po své matce, která je hudebnicí a hraje na varhany. Nejmladší z dětí, dcera Alžbětka, hraje na piano a zpívá, ale dle otce by nejraději uměla všechno a hned a musí ji usměrňovat.

Za své největší štěstí považuje Josef Polášek právě svou manželku a spokojené děti.

Jak uvedl v jednom ze svých rozhovorů, na svou ženu nikdy nežárlil a lásku vyjadřuje jinak.

S manželkou jsou věřící, což je jeden z důvodů, proč odmítli přerušení těhotenství, když jim lékař sdělil, že jejich dcera bude mít těžkou srdeční vadu. Herec sám k tomuto tématu říká, že se modlí s manželkou za to, aby byla dcera šťastná a aby jí nikdo neublížil. Alžbětky srdeční vada se nedá řešit transplantací a musí se podrobovat reoperacím. 

Herec působí klidným dojmem a sám říká, že většinou klidný bývá, avšak dokážou jej rozčílit řidiči jezdící na červenou či nedávající blinkry. Většinu lidí rozčiluje politika, ale Josef Plášek uvádí, že ho ani tak nerozčiluje, jako má spíše pocity zdrcenosti a bezmoci. 

Jak se z neznámého herce stal symbol Vánoc?

Josef Polášek šel na JAMU po průmyslové škole, kde studoval silnoproud. Jeho spolužáky byli například Pavel Liška či Tomáš Matonoha. Důvodem takto radikální změny oboru bylo to, že jej práce elektrikáře vůbec nebavila. Natočil pár reklam a věnoval se divadlu. Pak ale přišla nabídka na reklamu, která z neznámého herce udělala nezapomenutelného tatínka se zrzavou holčičkou. 

Reklama o zlatém prasátku je pro většinu domácností znakem blížících se Vánoc. „A bude mít ty velký zahnutý zuby nahoru?“, ptá se malá holčička a tatínek, v podání herce Josefa Poláška, jí odpovídá: "Musíš vydržet a budou i zuby". Reklama běží již od roku 2003 a stále se těší velké oblibě. Když před několika lety proběhlo hlasování, zda reklamu nechat či natočit novou, s přehledem zvítězila možnost nechat. A tak herec Josef Polášek bude Vánoce zpříjemňovat i nadále. 

V současné době jej můžete, kromě již zmíněného seriálu Slunečná, vídat například v divadle Na Zábradlí. Ve filmech byl dost často obsazovaný do rolí osob s mentálním postižením, takže pro něj bylo příjemným zpestřením zahrát si dětského psychologa ve filmu Cena za štěstí. 

A zajímavost nakonec! Věděli jste, že bratrancem Josefa Poláška je politik, poté senátor a starosta Jiří Čunek? 

Zdroje: