Teorie všeho: Jaké gesto udělal Stephen Hawking po premiéře filmu

Teorie všeho: Jaké gesto udělal Stephen Hawking po premiéře filmu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Životopisný příběh Stephena Hawkinga je důkazem toho, že když člověk skutečně něco chce, dosáhne toho. Vydejte se společně s ním do minulosti, kde jeho náročná a neuvěřitelná cesta začíná. Píše se rok 1963 a mladý Hawking studuje kosmologii na univerzitě Cambridge. Mezi lidmi je velmi oblíbený, zejména u profesorů.

Jednoho dne se seznámí s Jane, do které se ihned zamiluje - a ona mu jeho city oplácí. Ovšem jeho radost ze života brzy přeruší pád, kvůli kterému se dozvídá, že trpí nevyléčitelnou nemocí. Lékaři mu dali maximálně dva roky života, ale Stephen se nevzdává, a i když ho nemoc kousek po kousku ničí, on se stále snaží žít svůj předešlý život.

Úloha vyžadovala tvrdou přípravu

Roli hlavního hrdiny Stephena Hawkinga ztvárnil herec Eddie Redmayne. Ten si úlohy velmi vážil, a proto se na ni začal poctivě připravovat. Trávil hodiny s tanečním instruktorem, aby napodobil pohyby, které mají osoby, jejichž svalstvo každým dnem ochabuje. Také navštěvoval neurologické oddělení, kde si povídal s lékaři a rodinami pacientů s ALS.

Ve filmu uslyšíte skutečného Stephena Hawkinga

Samotný Stephen Hawking se zúčastnil premiéry filmu. Byl tak nadšený a dojatý, že pro všechny tvůrce filmu bylo největší odměnou to, když mu ošetřovatelka utírala slzy z tváře. Stephen dokonce prohlásil, že v některých momentech měl pocit, že vidí sám sebe. A jelikož se mu film skutečně líbil, rozhodl se všechny repliky elektronického hlasového simulátoru namluvit sám.

Proběhlo i setkání, ze kterého je ještě dnes hlavní hrdina ohromen

Herec Eddie Redmayne se se Stephenem Hawkingem skutečně setkal - a při schůzce s ním byl velmi nervózní. Což se nedá říct o Hawkingovi, který se svého humoru nehodlal vzdát. Když mu Eddie řekl, že je také narozený ve znamení Kozoroha, Stephen mu odpověděl: „Já jsem astronom, ne vědec“.