Tlumočnice: Proč je snímek v některých zemích zakázaný a komu Nicole Kidman vyfoukla roli?

Tlumočnice: Proč je snímek v některých zemích zakázaný a komu Nicole Kidman vyfoukla roli?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jakmile se tlumočnice OSN Silvia Broom přizná, že náhodou zaslechla rozhovor v neobvyklém africkém dialektu, jemuž kromě ní rozumí jen málokdo a jehož obsahem byla plánovaná vražda jistého afrického prezidenta, život se jí rázem změní.

Silvia se tak nachází v ohrožení života. Kromě toho se o ni začne zajímat i její ochránce z FBI – agent Keller, který má za to, že je Silvia do případu více zapletena.

Film si během prvního víkendu nevedl vůbec špatně

Rozpočet filmu činil 80 milionů dolarů. Jen za první premiérový víkend snímek vydělal necelých 23 milionů dolarů, čímž se na vrchol amerického žebříčku po dlouhé době dostala i herečka Nicole Kidman, která excelovala ve filmu Eyes Wide Shut nebo Batman navždy.

Čtěte také: Dánská dívka (2015): Roli prvního transsexuála si měla původně zahrát Nicole Kidman

Ve filmu se objevuje skutečné sídlo OSN

Snímek se stal prvním filmem, jenž byl natáčen v samotném centru OSN v New Yorku. Natáčelo se však pouze o víkendech, aby nedocházelo k narušení klasického chodu. A i když je v budově vysoké bezpečnostní opatření, tvůrci filmu si prosadili nože, které potřebovali k filmování.

Čtěte také: Kokosy na sněhu (1993): Jak to bylo s bobařským týmem ve skutečnosti

Komu Nicole Kidman vyfoukla roli?

Režisér filmu Sydney Pollack chtěl původně do role hlavní hrdinky obsadit Naomi Watts, která se však role vzdala poté, co se dozvěděla, že má o roli zájem její velmi dobrá přítelkyně Nicole Kidman. Nicole Kidman roli nakonec získala a smlouvu podepsala bez toho, aniž by si nejdříve přečetla scénář.

Čtěte také: Zvrácenosti, sektářství, vraždy, kult zla: To vše najdete v dílech inspirovaných masovým vrahem Charlesem Mansonem

Příběh filmu je inspirovaný skutečnými událostmi

Film je založený na faktech a událostech, které se staly v Zimbabwe. Tam je dodnes film zakázaný. ​