5 nejlepších filmů o přátelství - od dramat až po komedie

5 nejlepších filmů o přátelství - od dramat až po komedie
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Zapomeňte na chvíli na romantiku a pusťte si raději filmy o nerozlučném přátelství. Ve filmech je přátelství zobrazováno ve všech různých formách, od komedií až po dramata. Podívejte se na ty nejlepší z nich.

Forrest Gump - 94 %

Přes všechny Gumpovy dobrodružství a vztahy, přátelství mezi ním a jeho krevetami posedlým kamarádem Benjaminem Bufordem Bluem neboli ‘Bubbou’ bylo to nejopravdovější, co Gump zažil. Válečné prostředí na kráse a nerozlučnosti jejich vztahu jen přidává. I po Bubbově smrti ve Vietnamu, Forrest plní Bubbův sen a stává se zakladatelem jejich společné krevetové společnosti Bubba Gump Shrimp Company.

Možná vás překvapí, že řetězec restaurací Bubba Gump existuje i ve skutečnosti a Forrestova nejlepšího kamaráda si tak můžete připomenout nad talířem krevet na všechy možné způsoby.

Mamma Mia! - 63 %

Tento legendární muzikál s oblíbenými písničkami od skupiny ABBA je sice o lásce, ale byly to právě Donniny kamarádky, které jí vždy podporovaly a pomáhaly. Právě jejich slavné Dynamo společně bylo už přes mnoho let.

50/50 - 81 %

Film o boji s rakovinou se také týká jedné nerozlučné dvojice přátel. Adam (Joseph Gordon-Levitt) se společně s jeho kamarádem Kylem (Seth Rogen) potýká s rakovinou a je to pořádná jízda. Jeho šance na výhru nad nemocí jsou vážně 50 na 50, nečekejte ale žádné drama, spíše jde o komedii a ukázku přátelství, které překoná jakékoliv překážky.

Frances Ha - 77 %

Dvě kamarádky Frances Ha a Sophie jsou nerozlučná dvojice. Oběma je něco přes 20 let a žijí v New Yorku. "Jsme ta stejná osoba, jen s jinými vlasy" říká Frances Ha o své nejlepší kamarádce Sophie. Jenže potom se od sebe postupně vzdalují a dostávají se do světa dospělých. Po všech problémech s milostnými vztahy a prací k sobě obě nakonec najdou cestu. Jde o příběh o pravém a silném přátelství.

Stůj při mně - 81 %

Stůj při mně je přímo oslavou dětského přátelství. Film dokonce končí větou: "Nikdy už jsem v životě neměl tak dobré přátele jako ty, které jsem měl ve dvanácti." Příběh je inspirovaný knihou Stephena Kinga o skupině přátel, která se vydá na dobrodružnou cestu přes celý stát. Uvidíme slzy, smích, dobrodružství nebo povídání u ohně, zkrátka všechno. To je totiž přeci to, co přátele spojuje.