Susan Sarandon se za svou první roli stydí i po 50 letech. Vzala ji jenom proto, aby zaplatila nájem

Susan Sarandon se za svou první roli stydí i po 50 letech. Vzala ji jenom proto, aby zaplatila nájem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Někdejší přítelkyně Davida Bowieho to v začátcích své herecké kariéry neměla vůbec jednoduché. Ještě před získáním Oscara nebo ceny BAFTA hrála hlavně proto, aby včas zaplatila účty.

Susan se narodila do katolické rodiny jako nejstarší z devíti dětí a navštěvovala katolickou školu. Poté ale přešla na státní, kde také začala chodit do hereckého kroužku. Později však uvedla, že tehdy na profesionální hereckou kariéru rozhodně nepomýšlela, chtěla být spíše režisérkou. 

Do povědomí společností a agentur se dostala jako modelka. Tam si jí všimli producenti od filmu a nabídli jí roli ve snímku Joe, kde se ale musela celá svléknout. Jelikož v té době neměla do čeho píchnout a účty se samy nezaplatí, roli vzala, a to jí otevřelo dvířka do světa šoubyznysu.

Joe ale zdaleka nebyl posledním snímkem, ve kterém musela Susan obnažit své tělo. V roce 1983 točila horor Hlad, kde společně s Catherine Deneuve natočila dívka původem z katolické rodiny vůbec první lesbickou scénu v celovečerním filmu. 

Po uvedení filmu Joe si zahrála v dalších asi osmdesáti filmech a nespočtu epizod různých televizních seriálů. Nejvíce jí pak proslavila role ve filmu Čarodějky z Eastwicku na konci 80. let. 

Naprosto skvělý výkon podala i ve snímcích Thelma a Louise nebo Malé ženy. Z velkého množství TV seriálů Zlá krev, nebo Ray Donovan. Objevila se ale i v jednom z nejpopulárnějších seriálů vůbec, v Přátelích. Za vrchol její slávy se dá považovat hlavně přelom 80. a 90. let, tehdy totiž točila filmy, díky kterým na ni diváci nikdy nezapomenou.

Během života neměla tato krásná herečka nikdy nouzi o partnery. Mezi její lásky patřil například známý zpěvák David Bowie, příliš dlouho však tento vztah nevydržel.

Susan má celkem 3 děti, 2 ze vztahu s Timem Robbinsem a jednu dceru s Francem Amurrim.

Susan Sarandon nedávno oslavila 74. narozeniny. Dodnes se aktivně věnuje hraní a do konce roku by měly vyjít ještě 2 filmy, které natočila. Aktivně se ale také angažuje při protestech, demonstracích, a hlavně bojuje za práva LGBT komunity a menšin.