Velký návrat Ridleyho Scotta k seriálu. Režisér Vetřelce se vytasil s novou sci-fi peckou o robotech vytvářejících lidi

Velký návrat Ridleyho Scotta k seriálu. Režisér Vetřelce se vytasil s novou sci-fi peckou o robotech vytvářejících lidi
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jeden z nejvytíženějších režisérů dnešní doby si od filmových trháků odskočil opět k televizní tvorbě, se kterou jako mnoho dalších filmařů začínal, a přichází s novým sci-fi seriálem Raised by Wolves. Startuje na HBO Max 9. září.

Slavný filmař začínal v televizi, poté se vrhnul na kasovní trháky

Dvaaosmdesátiletý Angličan Ridley Scott, absolvent prestižní londýnské Royal Academy of Art, zahajoval svou režisérskou kariéru v BBC, kde tvořil televizní pořady a reklamy. Poté se tvůrce kasovních trháků jako byl Vetřelec (1979), Blade Runner (1982), Gladiátor (2000), Černý jestřáb sestřelen (2001) nebo Marťan (2015) téměř naplno oddal filmové tvorbě. V příštím roce navíc představí hvězdně obsazený snímek Gucci.

Návrat ke kořenům

Již devátého září bude mít na stanici HBO Max svou premiéru jeho nový seriál Raised by Wolves. Tento velký osobní návrat Ridleyho Scotta ke své původní profesi tvůrce televizního obsahu, bude dokonce obohacen i silným rodinným poutem. Jeho syn Luke celý projekt zaštítil produkčně, a dokonce se ujal režie dvou prvních dílů.

Pořádná sci-fi podívaná

Co se dějové linky týče, nový strhující projekt se soustřeďuje na příběh dvou androidů, kteří na tajemné planetě vychovávají lidské děti. Poté, co se lidé dostanou na samou hranu vyhynutí zničením Země, se vydají na novou planetu. Následně se objeví velké nebezpečí a oni jsou nuceni se mu postavit. Trailer k seriálu nechává dost prostoru pro představivost, takže nezbývá, než se těšit na pořádnou porci sci-fi podívané.

S náměty na osidlování jiných planet lidstvem se v tomto žánru setkáváme již dlouhou dobu, tento projekt však představuje novinku – cílí se totiž na samotný proces vychovávání a tvorby nové civilizace. V tomto příběhu se tedy fyzicky i intelektuálně střetnou dva odlišné druhy: lidská rasa a umělá inteligence.