Pamatujete na Elišku z pohádky Princezna ze mlejna? Andrea Černá se vrátila k blonďatým vlasům. Takhle dnes vypadá

Pamatujete na Elišku z pohádky Princezna ze mlejna?  Andrea Černá se vrátila k blonďatým vlasům. Takhle dnes vypadá
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Herečka Andrea Černá, představitelka jedné z hrdinek našeho dětství, se o své soukromí na internetu obvykle s nikým nedělí, ale nedávno dopřála fanouškům zajímavé selfie. Na něm se známá brunetka ukázala s vlasy obarvenými na blond.

Stesk po Elišce: Andrea Černá se obarvila na blond

Nejznámější filmovou rolí Andrey Černé (46 let) je bezesporu krásná a milá Eliška z pohádky Zdeňka Trošky Princezna ze mlejna (1994). Do paměti každého z nás se zapsala jako pracovité děvče s plavými copy a zpěvem, který dokázal okouzlit čerta s hastrmanem i samotného knížepána. Pokud bychom se chtěli zbavit svých dětských iluzí, museli bychom si přiznat, že ty záviděníhodné, takřka zlaté vlasy byly ale pouhou parukou. Ve skutečnosti je herečka od přírody brunetkou, což se ovšem teprve nedávno rozhodla změnit.

Ačkoli nepatří mezi celebrity, které by obrážely každou společenskou událost a které by každičký svůj krok sdílely na sociálních sítích, tentokrát udělala výjimku a zveřejnila na Instagramu i facebookovém profilu vůbec první selfie v životě. Na něm je jasně patrná výrazná změna její image. V současnosti je tedy blondýnkou, což jí u fanoušků vysloužilo přirovnávání k herecké kolegyni Andree Elsnerové (46 let). S tou ji teď spojují nejen světlé vlasy, křestní jméno a shodný věk, ale také účinkování v pohádkách. Jak si možná vzpomenete, Andrea Elsnerová si zahrála např. ve filmech RumplCimprCampr (1997) a Elixír a Halíbela (2001).

Herečka si své soukromí pečlivě střeží

Snad právě proto, že Andrea Černá většinou není na sociálních sítích příliš sdílná, o jejím soukromí se mnoho neví. Vynořují se dohady, že snad měla blízko k Juraji Deákovi (64), herci a režisérovi, jenž ji z Plzně přivedl na Vinohrady. V poslední době se také nápadně často objevuje ve společnosti zpěváka Ondřeje Průši.

Do své nejslavnější role Elišky se ještě jednou vrátila v pokračování pohádky Princezna ze mlejna 2 (2000), kromě toho si zahrála např. ve filmech Kameňák 2 (2004), Slečna Guru (2006), 10 způsobů lásky (2008) a nejnověji v Cizím příběhu (2010). V posledních letech byla poněkud více činorodá na poli televizních seriálů, objevila se např. v Atentátu (2016), Doktorce Kellerové (2017) nebo Specialistech (2018 a 2022). Diváci si ji určitě pamatují také z Ordinace v růžové zahradě, Velmi křehkých vztahů nebo Comebacku.

Působí rovněž na divadelních prknech, aktuálně v Divadle na Vinohradech. Vídat ji můžete v inscenacích Vzpoura lásky (Fuente Ovejuna), Dům Bernardy Alby, Balada pro Banditu nebo Revizor.