Role Pipi punčochy její představitelce zničila hereckou kariéru i osobní život. Rošťáckou jiskru v očích má ale dodnes

Role Pipi punčochy její představitelce zničila hereckou kariéru i osobní život. Rošťáckou jiskru v očích má ale dodnes
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pipi Dlouhá punčocha je malá rošťanda žijící s koněm a opičkou. Není dítě, které by příběh o této slavné holčičce neznalo. Kvůli životní roli obětovala Inger Nilsson (61) dobré známky a normální dětství, přesto jí herectví začalo naplno živit teprve nedávno.

Inger Nilsson bylo teprve 8 let, když ji z 8 000 malých uchazeček obsadili do role Pipi Dlouhé punčochy. Najednou ji znalo nejen celé Švédsko. V dětství natočila 4 filmy a 2 TV seriály. Jako každá dětská hvězda měla ambice, že se bude herectví věnovat celý život. Právě role copaté uličnice jí v tom ale bránila.

Jakmile vyrostla, snažila se prorazit jako herečka, každý v ní však viděl pořád tu malou pihatou holku. Mnozí si mysleli, že po takové úspěšné šňůře snad nikdy nebude muset pracovat, opak byl však pravdou. Dětští herci nemají takové podmínky, jako jejich dospělí kolegové.

Snažila se prorazit i jako hudebnice. Vydala dokonce disco album, to se ale nesetkalo s velkým úspěchem. Od 80. let hrála hlavně v divadle. Ať už ale představovala jakoukoli roli, vždy k ní chodili fanoušci pouze s tím, že chtějí autogram od Pipi Dlouhé punčochy. Divadlem si však ne vždy dokázala vydělat na živobytí, tak se většinu 90. let živila jako sekretářka a kromě příležitostného hraní pracovala v administrativě.

Ani v milostném životě se Inger Nilsson nikdy příliš nedařilo. Žádný z jejích vztahů moc dlouho nevydržel, taktéž nikdy neměla děti. I když si svůj život vždy představovala v manželství a s dětmi, v žádném vztahu nikdy nenašla rovnováhu, opět kvůli Pipi. Často si prý pokládala otázku, zda mají muži zájem o Inger, nebo o známou dětskou hvězdu.

Ani přes dlouhou pauzu však na herectví nezanevřela. V roce 2006 dostala roli lékařky Evy v německém seriálu Der Komissar und das Meer, který je na motivy tvorby jedné švédské autorky a který jí živil až do roku 2018. Mezitím si střihla menší role v některých švédských filmech.

Ačkoli jí postava Pipi Dlouhé punčochy přinesla více strastí než užitku, v mnoha rozhovorech Inger uvedla, že ztvárnění pihaté holčičky ani jedenkrát nelitovala.