Pompeje: Všudypřítomný popel, přísná dieta, tréninky herců a roky příprav

Pompeje: Všudypřítomný popel, přísná dieta, tréninky herců a roky příprav
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Gladiátora Mila čeká poslední souboj, který ho má dostat na svobodu. Kromě tohoto boje jej čeká i další boj o dceru bohatého obchodníka, který ji slíbil zhýralému senátorovi. Ovšem to nejhorší teprve přijde, k životu se probudí sopka Vesuv, která zničí celé město. Podaří se Milovi zachránit sebe i svou milou?

Štáb strávil šest týdnů v Itálii na průzkumu

Tvůrci se na film důkladně připravili. Vydali se do Itálie, kde čerpali různé informace, poznatky – a také pořídili velké množství fotek a videí ohledně samotné katastrofy v Pompejích. Režisér Paul W.S. Anderson si nafotil i samotnou sopku Vesuv, aby ji dokázal dokonale vyobrazit ve filmu.

Herce čekalo nejnáročnější období – přísná dieta a tvrdé tréninky

Herci museli po čas natáčení vydržet dvanáctihodinové bojové scény před kamerou, takže bylo zapotřebí, aby měli skvělou fyzičku. Proto museli před natáčením podstoupit speciální výcvik, kterého se ujal trenér Nuno de Salles. Ten každému jednotlivci sestavil přísnou dietu a trénink, který se skládal z kardia, bojového tréninku a posilování.

Kostýmy byly originální a detailně připraveny pro každou osobu zvlášť

Kostýmů se zhostila designérka Wendy Partridge, která strávila celé měsíce podrobným studiem dobového ošacení. Se svým týmem vyrobila 3000 kompletních kostýmů, kdy nechyběly ani šperky pro každého herce a kožená obuv pro gladiátory.

Podmínky pro natáčení nebyly příjemné

Herci na natáčení nevzpomínají moc dobře, konkrétně na práci s popelem, což potvrdil i Kiefer Sutherland, který uvedl, že při točení dialogů vdechli spoustu popelu, což jejich práci hodně zpomalovalo. Také pro hlavního hrdinu Kita Haringtona byla jeho role tou nejnáročnější, jakou kdy hrál. „Byl jsem na place každý den, a když jsem nenatáčel, zkoušel jsem akční scény,“ popsal. „Občas jsme natáčeli ve čtyřicetistupňovém vedru. Ale ten popel nic nepřekonalo, to bylo brutální," dodal.

Tento katastrofický historický film vysílá 10.10. televize Prima Cool ve 20.15 hodin.