POLDARK: Sexy Ir Aidan Turner dramatický seriál z historie okořenil a divokého a vášnivého hrdinu ztvárnil na jedničku

POLDARK: Sexy Ir Aidan Turner dramatický seriál z historie okořenil a divokého a vášnivého hrdinu ztvárnil na jedničku
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dobové drama plné silných vášní a rodinných dramat nezapomíná ani na největší problém své doby a tou je velká chudoba davu a nepřiměřené bohatství hrstky vyvolených v anglickém Cornwallu v druhé polovině 18 století.

Návrat domů

Ross Poldark se vrací domů po bojích v americké válce za nezávislost. Byl raněný na těle i na duši a rád by doma našel klid a nabral životní sílu.

Návrat domů ho ale nijak nepotěší. Doma zjišťuje, že jeho otec je mrtví, jeho dědictví se rozplynulo a to málo, co zůstalo, je v katastrofálním stavu. A to zdaleka není vše. Jeho snoubenka Elizabeth už si našla jiného. Nejisté čekání, zda se jí vůbec milý vrátí, už nevydržela.

Na Rosse je toho najednou moc a vzhledem k situaci na venkově, kdy lidé nemají práci a rybolov je neuživí, rozhodne se otevřít starý cínový důl, aby dal lidem práci.

Nová láska

Mezitím se potkává s Demelzou, prostou dívkou, která zrovna utekla z domu a hledá střechu nad hlavou. I když přijímací pohovor neproběhl podle zaběhlých tradic. Dívka získá místo jako služebná v Poldarkově domě.

Boj dobra a zla

Trocha romantiky nesmí nikdy chybět a mladí lidé se do sebe zamilují, a nakonec se vezmou. Život jim ale nic zadarmo nedá a čeká je mnoho životních zkoušek. Ross bude čelit obvinění, dojde i na nevěru, a manželům zemře dcera Julie. Ani ve společnosti to nebudou mít mladí lidé jednoduché. Ross se bude muset hodně snažit, aby získal zpět lásku své ženy a majetek, který by jim umožnil slušný život. Potřebuje také získat moc, aby mohl odrážet útoky nepřátel a chránit přátele.

O hercích

Kromě pěti sérií seriálu točených v letech 2015 až 2019, jste mohli herce vidět v malé roličce v seriálu Tudorovci, kde svou hereckou kariéru začínal, nebo v dramatu BBC Cena za lidskost. Hrál také ve dvoudílné fantasy Hobit. Demenzu si zahrála zrzka Eleonor Tomlins, dcera herce a zpěvačky, která svou velkou roli získala už ve 14 letech ve filmu Iluzionista. Představila se také ve snímku Alenka v říši divů a v seriálu Bílá královna.