Herečka Patricie Pagáčová není ze všech svých rolí odvařená, ale té v Ulici nelituje

Herečka Patricie Pagáčová není ze všech svých rolí odvařená, ale té v Ulici nelituje
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když se řekne Patricie Pagáčová, případně Solaříková, automaticky naskočí jméno Terezy Jordánové. Postavu z nekonečné Ulice už mladé herečce nikdo neodpáře a ona by to ani nechtěla. Seriálu je vděčná za mnohé, možná i za další herecké příležitosti. Druhým rokem se objevuje také v Ordinaci.

„Čeká mě nový projekt,“ prozradila herečka

Hereckou kariéru Patricie Pagáčové, dříve Solaříkové (34), slibně nastartoval už rodinný seriál Ranč U Zelené sedmy a jen pár let nato ji rozběhla nekonečná Ulice. Sympatickou Terezu Jordánovou už sice nehraje, ale jistě jí právě tahle postava dala hodně zkušeností a otevřela dveře k dalším zajímavým rolím. Mohli jsme ji ostatně vidět v mnoha jiných seriálech (Sestřičky Modrý kód, Ordinace v růžové zahradě 2, O mě se neboj, Iveta, Gumy, Devadesátky, Agrometal aj.) i filmech (Gump – pes, který naučil lidi žít, Pánský klub, Princ Mamánek ad.).

Ne všechny role jí úplně přirostly k srdci, jak připustila v nedávném rozhovoru, ale na druhou stranu nelze říct, že by něčeho vyloženě litovala. „Asi by se našlo něco, z čeho jsem nebyla ve finále úplně odvařená, ale i negativní zkušenost je zkušenost. Řekla bych, že jsem měla docela štěstí, že jsem byla obsazovaná do projektů, se kterými jsem souzněla. Teď mě čeká nový projekt, opět seriál na Nově. Ale zatím nemůžu prozradit, o co jde. Snad jen, že to bude druhá série jednoho oblíbeného seriálu a na obrazovce mě diváci uvidí v lednu.“

Je ráda, že mohla být součástí Ulice

Ve své asi nejznámější roli Terezy z Ulice byla spokojená, ale po čtrnácti letech natáčení si už od ní potřebovala odpočinout. Součástí seriálu byla koneckonců od jeho začátků v roce 2005, a tak není divu, že podobně jako řada jiných herců (např. Adrian Jastraban nebo její seriálový bratr Jakub Štáfek) zatoužila po změně.

Navíc jsem se tehdy zrovna i vdala a říkala jsem si, že je to taková hezká symbolika, že s novým jménem mi začne nová pracovní etapa a etapa Ulice se uzavře.

Jako Tereza v Ulici společně s Gábinou Pumrovou (Aneta Krejčíková)
Jako Tereza v Ulici společně s Gábinou Pumrovou (Aneta Krejčíková) | Zdroj: TV Nova

To ovšem neznamená, že by se Patricie Pagáčová za účinkování v tomto seriálu nějak styděla. Terezu už jí sice nikdo neodpáře, ale prý by si to ani nepřála. Ulice běží téměř dvacet let a diváci ji nadále sledují, což lze jistě pokládat za obrovský úspěch.

Žádný podobný projekt u nás neexistuje a já jsem byla jeho velkou součástí, za což jsem ráda.

Pochvaluje si bezvadnou partu kolem Ordinace

Letos na podzim to budou dva roky, co herečka naskočila do rozjetého vlaku Ordinace v růžové zahradě 2 jako vrchní sestra Eva Kalinová. Vlastně si po těch letech v Ulici říkala, že do dalšího dlouhodobého projektu tohoto typu už nepůjde, ale když ji její oblíbená producentka Simona Matásková oslovila s nabídkou, nedokázala říct ne.

V Ordinaci se seriálovou sestrou Sabinou Rojkovou
V Ordinaci se seriálovou sestrou Sabinou Rojkovou | Zdroj: TV Nova

Navíc byla tenkrát na mateřské dovolené s dcerkou Bibi a napadlo ji, že by mohlo být příjemné odskočit si na pár dní v měsíci na natáčení a trochu se odreagovat. Díky skvělým kolegům a štábu se tam vždycky těší.

Ano, Ordinace není adept na Českého lva, ale je to hezká pohodová práce.

Zdroje článku: