Seriál Útěk z vězení má své fanoušky už od roku 2005

Seriál Útěk z vězení má své fanoušky už od roku 2005
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Americký seriál Útěk z vězení si oblíbilo mnoho fanoušků z mnoha zemí světa díky skvělému propojení hlavní dějové linie, drama a krimi akčních prvků. Pokud i vy milujete akční drama spojené s krimi žánrem, pak vás tento seriál rozhodně zaujme.

Michael Scofield je finančně zajištěný, vzdělaný a inteligentní stavební inženýr. Proč zrovna tak ambiciózní člověk má potřebu přepadnout banku a nechat se zatknout? Bez odvolání přijme u soudu tvrdý trest odnětí svobody na pět let do vězení Fox River. Důvod je prostý.

Ve stejném vězení totiž čeká na popravu jeho bratr Lincoln Burrows, kterého neprávem odsoudili za vraždu. Michael se rozhodne svého bratra z vězení dostat, a tak vymyslí velkolepý plán útěku. Ve vězení se však některé věci zdají být mnohem složitější, než to zvenku vypadalo.

Další a další série

Díky velké oblíbenosti tematiky i samotného zpracování a hereckých výkonů se natočilo prozatím celkem pět sérií, přičemž jediná poslední, pátá série, je nazvaná jinak než číslicí – Vzkříšení. Tato série je z roku 2017 a má nejméně dílů ze všech.

Tetování neodmyslitelně patří ke vězeňskému životu. Proto se nevyhne ani hlavnímu představiteli.

Tomu vytvořil návrh tetování světoznámý tatér Tom Berg.

Zajímavostí je také například zastoupení herečky Sara Tancredi. Tu ve třetí řadě seriálu má hrát Sarah Wayne Callies. Proto jí nikdy není vidět do tváře.

V seriálu málem hrál i jeden z českých herců

V Prison Break, jak se jmenuje v původním znění seriál Útěk z vězení, si měl původně zahrát i jednu menší roli český herec Miroslav Šimůnek. Sám ale suše tvrdí, že ze spolupráce nakonec zkrátka sešlo.

Pokud milujete akční seriály s pořádnými zápletkami a prvky krimi žánru, pak si Útěk z vězení zamilujete hned od prvních dílů. Nyní si seriál můžete pustit na Netflix.

 

Zdroj: