Novinka na Netflixu se tváří jako obyčejné drama, má v sobě ale zajímavý twist točící se kolem legendárního podvodu

Novinka na Netflixu se tváří jako obyčejné drama, má v sobě ale zajímavý twist točící se kolem legendárního podvodu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Podobně jako romanticko-dramatický seriál „Bridgertonovi“ se i nový seriál „Neskutečná Anna“ odehrává ve světě plném privilegií – nikoli však v 19. století, ale v současné newyorské vysoké společnosti, kde mladá žena díky promyšlenému podvodu získá spoustu peněz.

Podvodníci lákají diváky

Podvodné příběhy zažívají na Netflixu velkou oblibu: Po „Podvodník z Tinderu“ (o muži, který se na seznamovací aplikaci vydával za miliardáře), nyní následuje „Neskutečná Anna“ o ženě, která v USA léta působila dojmem, že je bohatou dědičkou. Tuto pozici využila k okrádání bank, hotelů a bohatých známých. Dramatický seriál je založen na skutečném případu.

Všech deset epizod nového seriálu jdou streamovat na Netflixu. Sérii produkoval Shondaland, firma, jež se postarala i o „Bridgertonovi“ – ale na rozdíl od frivolní aristokratické fantasy se šéfka společnosti Shonda Rhimesová tentokrát podílela i na scénáři.

Fake it till you make it

V seriálu hraje Julia Garnerová podvodnici Annu Sorokin. Ve věku 16 let se Anna s rodinou přestěhovala do Německa. Zde pracovala v PR agentuře, pak se přestěhovala do Paříže, kde absolvovala stáž u místního časopisu. Poté se její skutečná kariéra pořádně rozjela. Po přestěhování do Spojených států si říkala Anna Delvey a vzdala se své slušnosti i svého příjmení. Nepravdivě a podvodně tvrdila, že je dcerou milionáře.

Nemilosrdně využívala svého šarmu a důvěry z vrchní vrstvy společnosti k vybírání hromad peněz od hotelů, obchodních známých a domnělých přátel. Své šikovné krádeže začala v roce 2013 a byla zatčena až na podzimu 2017. Seriál tedy bude určitě zajímavý.

 

Zdroj: