Nově na Netflixu: Film s živými mrtvými a Bradem Pittem mezi nimi

Nově na Netflixu: Film s živými mrtvými a Bradem Pittem mezi nimi
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když se roku 2013 dostal akční hororový thriller „Světová válka Z“ do kin, reakce byly spíše utlumené – ale to zcela bezdůvodně. Zombie blockbuster s Bradem Pittem, který lze nyní zhlédnout na Netflixu, je nejen velkolepý, ale také se vám dostane pod kůži.

Lepší, než kritici říkají

Každý, kdo je otrávený klasickými zombie apokalypsami, by se měl podívat na velkolepý snímek „Světová válka Z“, který je nyní k dispozici na Netflixu. S rozpočtem kolem 200 milionů amerických dolarů a Bradem Pittem v hlavní roli využil režisér Marc Forster svůj zombie motiv k inscenaci adrenalinem nabitého a současně depresivního katastrofického filmu.

"Světová válka Z" funguje především díky svým brutálním sekvencím, kdy se tisíce zombíků pustí z vodítka a zaútočí například na izraelskou bezpečnostní bariéru v Jeruzalémě. Marc Forster šel ale ještě o krok dál a využívá rychlé zombíky, což nejenže vyvolává větší strach, ale masy rychle se pohybujících nemrtvých jsou hodně působivé.

Toto je děj

Po celém světě propukla pandemie neznámého původu, která mění lidi v šílené zombie. Zaměstnanec OSN Gerry Lane (Brad Pitt) je se svou rodinou v New Yorku, když se město propadá do nepředstavitelného chaosu. Gerry se snaží dostat svou rodinu do bezpečí, ale to je samozřejmě dosti obtížné.

Nakonec jsou rodina a další přeživší převezeni na letadlovou loď uprostřed oceánu, kde věří, že jsou v bezpečí. Gerry má mezitím za úkol najít protijed, aby virus zastavil. Do zpečetění osudu lidstva zbývá už jen 90 dní. Začíná tedy nebezpečný závod proti času.

 

 

Zdroj: