Míša Maurerová z Ulice slaví dnes narozeniny. Kolikáté myslíte, že oslaví?

Míša Maurerová z Ulice slaví dnes narozeniny. Kolikáté myslíte, že oslaví?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Oblíbená česká herečka, která se proslavila rolí praštěné kadeřnice Digi v nekonečném nováckém seriálu Ulice, slaví 29. září narozeniny. O kom je řeč? Jistě už sami tušíte, že o Michaele Maurerové, která je dodnes jednou z ikonických postav seriálu.

Míša Maurerová do Ulice naskočila už v samých počátcích. Provázela diváky již od prvních dílů a nejen díky ní si lidé tenhle seriál okamžitě zamilovali. Hrála tam celá plejáda hvězd, s jejichž postavami jsme se mohli ihned ztotožnit. A kdo občas chodí do kadeřnictví, ten s praštěnou Digi začal ihned sympatizovat – vždyť to byla typická kadeřnice! Takže z tehdy poměrně neznámé herečky se přes noc stala zářivá hvězda českého showbyznysu.

Ztřeštěná i v životě?

Lidé si často mylně postavy ztotožňují s jejich představiteli, a tak na Míšu Maurerovou začali fanoušci seriálu okamžitě pohlížet jako na ztřeštěnou kadeřnici, která nic nebere vážně a život si užívá jako jednu velkou jízdu. Od roku 2005 je pro nás zkrátka Míša Maurerová Digi a nikdy tomu už asi nebude jinak (i když se v seriálu přestala objevovat už v roce 2008). Zkrátka, někteří herci mají to štěstí (nebo jde spíš o prokletí), že jim jejich životní role zůstane přisuzována navždy, a to i když hrají v desítkách jiných kvalitních filmů a seriálů, což je nepopiratelně i případ Maurerové.

Míša Maurerová do Ulice naskočila už v samých počátcích, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Matka na plný úvazek

Málokdo by herečce tipoval věk 43 let. Vypadá pořád svěže, má nespočet různých aktivit a věnuje se nejen herectví, ale i moderování. Už ale v pracovní oblasti nejede na 200 procent – 26. ledna 2009 se jí narodila dvojčata Josef a Magdalena, takže se rázem stala mámou na plný úvazek

Pro řadu diváků to byl šok – kde je naše milovaná Digi? Bez ní už to nikdy nebude taková zábava jako dřív. Ale na druhou stranu jí to nemohli mít diváci nikterak za zlé – Míša Maurerová se snažila otěhotnět velmi dlouho a marně, takže nakonec podstoupila dokonce umělé oplodnění, aby se jí splnil její velký sen stát se mámou. Kvůli tomu pověsila herectví bez výčitek na hřebík a začala se věnovat výhradně svým dětem. A u dvou nezůstala – ke starším sourozencům přibyla ještě malá Emma.

Už jen menší role

V tak výrazné roli, jako byla Digi z Ulice, už asi tuhle herečku neuvidíme. Jak sama přiznala, věnuje se teď víc jiným projektům – spolupracuje s ČT Déčko a podílí se na tvorbě audioknih. A jelikož děti stále nemá ani dospělé, ani samostatné, pořád tu chce být hlavně pro ně.

Takže je jasné, že i letošní narozeniny oslaví v rodinném kruhu a lepší dárek než svou šťastnou a spokojenou rodinu určitě nedostane. A také my jí přejeme vše nejlepší, ať se jí daří v osobním i pracovním životě – a těšíme se, že se s ní zase setkáme v nějakém novém seriálu nebo filmu na televizních obrazovkách.

Zdroje článku: