Vojtěch Hrabák z Ulice probouzí minulost Bedřicha Lišky

Vojtěch Hrabák z Ulice probouzí minulost Bedřicha Lišky
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vojtěch Hrabák je talentovaným hercem, který kývl na roli Dana Turka v Ulici, ačkoliv věděl, že je to podivín, od kterého se drží všichni dál. Do Ulice vnáší velké tajemství. Nikdo totiž zprvu netuší, o koho se jedná...

Dana Turka z Ulice by Bedřich nejraději neviděl

Diváci jsou zvyklí, že čas od času se v Ulici objeví nové postavy, aby doplnily uvadající děj. Na konci roku 2019 byl novou posilou Ulice Vojtěch Hrabák, který do ní vstoupil jako podivín Dan Turek. Vzhledem a chováním Dan přílišné sympatie nevzbuzuje. Právě naopak, všichni se od něj drží dál, protože jej mají za podivína. Tím Dan opravdu je, všechno mu dlouho trvá, některé věci nechápe a je velmi roztržitý. Také má v sobě velkou dávku vzteku, to především na začátku svého působení v seriálu.

Vztek má na Bedřicha Lišku, protože mu v minulosti zabil tátu. Po tom, co zemřela i jeho máma, si Dan Turek zjišťuje podrobnosti a vydá se Bedřicha hledat.

Pro Bedřicha Lišku je Dan přízrakem z minulosti. Na nešťastný incident, kdy před více jak patnácti lety nedopatřením zabil jeho tátu, se snažil nemyslet, teď se však minulost vybarvuje v jasných barvách a bere na sebe podobu Dana.

Vojtěch Hrabák ztvárňuje v Ulici mnoho dramat. Usmiřuje se s Liškou, který mu dává práci v dílně, avšak zamilovává se do Alice, která coby nová postava vstoupila do seriálu spolu s ním. Jenže Alice chodí s Bedřichem, a tak je oheň na střeše. Během nečekaného vzplanutí k Alici Dan zjišťuje, že si jeho velká láska přivydělává na erotické lince. Tohoto postavení zneužívá a pak později Alici vydírá.

Vojtěch Hrabák je doma v divadle

 

Vojtěch Hrabák je pro diváky Ulice úplnou novinkou, nepopsaným listem. I když se objevil v několika epizodách českých seriálů, jako je Hlava medúzy či Specialisté, spíše doma je na divadelních prknech. Vojtěch Hrabák se narodil v Praze a vystudoval hudbu a drama na pražské konzervatoři. Protože se v Ulici jako Dan Turek objevuje pravidelně, stala se jeho druhou základnou.

Role podivínů mu vůbec nevadí

Coby Dan Turek v Ulici příliš nadšení nesklízí a podobně to měl také u televizních diváků, protože je tak trochu podivín. Díky Danově komplikované povaze divákům chvíli trvá, než jej přijmou do své seriálové rodiny. Jeho postava je velmi barevná, což Vojtěcha Hrabáka velmi baví. Jak v rozhovorech uvádí, nevadí mu hrát podivína. Dokonce hraje podivíny raději než kladné role, protože může nechat naplno rozvinout svůj potenciál.

Zatímco většina herců se na uměleckou školu hlásí už s pevným rozhodnutím herectví se naplno věnovat, Vojtěch Hrabák to měl obráceně. Protože se chtěl vyhnout klasickým oborům, které ho nezajímaly, zkusil hereckou školu. Teprve v průběhu studia objevoval hloubku herectví a postupně se do něj naplno zamiloval. Teď si nedokáže představit, že by dělal něco jiného.

Zdroje: