Od modelek po herečky: Kterým modelkám se změna v kariéře povedla

Od modelek po herečky: Kterým modelkám se změna v kariéře povedla
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Existuje mnoho hereček, které předtím, než se začaly věnovat kariéře ve filmovém průmyslu, byly víceméně zavedenými modelkami. Ne všem se ale vysněná kariéra filmové hvězdy podaří uskutečnit a po jednom nebo dvou pokusech se ztratí někde u filmů béčkové kvality. Pár modelek je výjimkou a svého cíle dosáhly.

MONICA BELLUCCI (1964)

I známá Italka Monica Bellucci (na úvodní fotografii) začala svou kariéru na přehlídkových molech. Z Città di Castello se mladá Monica přestěhovala do Milána, aby pracovala jako modelka. Odtamtud zamířila do Paříže, New Yorku a pózovat pro nejdůležitější módní značky. Její herecký debut přišel s televizní minisérií z roku 1990 od Dina Risiho Život s dětmi. Monica Bellucci také hrála v mnoha mezinárodních produkcích. První významný snímek, kde dostala příležitost, byl Drákula z roku 1992, kde se potkala s hvězdami, jako Gary Oldman, Winona Ryder, Anthony Hopkins a Keanu Reeves.  Poté, co se přestěhovala do Francie, se stala jednou z nejpopulárnějších evropských hereček. V roce 2003 byla první Italkou, která se stala kmotrou filmového festivalu v Cannes.

LAETITIA CASTA (1978)

Leatitia je další ze slavných bývalých modelek, které se vyšlapaly cestičku na filmové plátno z přehlídkových mol. Úspěšná modelka, která začala pózovat fotografům ve velmi mladém věku, kdy ji v 15. letech oslovil agent na pláži, se během několika let stala velmi žádanou největšími módními značkami. V roce 1999 se objevila ve filmu Asterix a Obelix, což byl v té době velice finančně náročný film, a zahájila tak svou filmovou kariéru. V roce 2011 byla také nominována na Césara, jako nejlepší herečka ve vedlejší roli za interpretaci Brigitte Bardot ve filmu Serge Gainsbourg: Heroický život. Do dnešního dne modelka hrála asi v patnácti filmech, převážně francouzských. 

CARA DELEVINGNE (1992)

Zdroj: Tinseltown / Shetterstock

Mezi celebrity, které pověsily kariéru modelky na plný úvazek na hřebík, patři i populární Cara Delevingne. Cara již od puberty pózovala pro téměř všechny nejdůležitější značky a získala dvakrát titul „Modelka roku“ udělované na akci Britská móda. Ve 23 letech, na vrcholu své kariéry supermodelky, se rozhodla navždy opustit molo a věnovat se herectví. Její první herecká práce byla ve filmu Anna Karenina od Joe Wrighta, později si zahrála ve filmech S tváří anděla, Papírová města nebo Sebevražedný oddíl.

MILLA JOVOVICH (1975)

Krásná herečka ukrajinského původu začínala jako modelka v dětském věku a upoutala pozornost největších módních návrhářů. Po několika menších rolích ji dal příležitost Luca Besson ve slavném filmu Pátý element, kterým si zajistila v hereckém světě velkou popularitu. Ti dva spolu strávili několik let jako manželé a režisér ji také obsadil do filmu Johanka z Arku. Celosvětovou slávu ji vynesla fantazy sága Resident Evil.

Podobnou cestu přes módní průmysl a zajímavý vzhled využila také herečka Charlize Theron, jejíž tvář se stala známou díky reklamě na Martini a filmům jako Ďáblův advokát, Pravidla moštárny nebo Loupež po italsku. Modelkou byla i Cameron Diaz, která se ve světě módy objevila v 16. letech nebo Andie McDowell, která si ale i přes úspěšnou kariéru u filmu, zajistila popularitu jako tvář významných kosmetických a módních značek.

Zdroj:

  • autorský článek