Utajený šéf: Oblíbená show s milionovou sledovaností je zpět a jedno oko nezůstane suché

Utajený šéf: Oblíbená show s milionovou sledovaností je zpět a jedno oko nezůstane suché
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Z kancelářského křesla k manuální práci. Manažeři zkusí práci svých zaměstnanců a budou se divit. Z kanceláře vidí věci z úplně jiné perspektivy. Skutečnost nejednoho šéfa zaskočí. Hned první šéf si se svými zaměstnanci nakonec i zaplakal, když je lépe poznal. A všichni utajeným testem prošli se ctí.

Během sedmi epizod se vysoce postavená manažerka promění v prostoduchou ženu s pořádně prořízlou pusou. Vedoucí z mezinárodní společnosti si vyzkouší vyložit plný kamion pneumatik. Ředitel sítě hotelů narazí na údržbáře, který odmítne přivrtat nohu postele, a na servírku, která neumí slovo anglicky. A bude toho mnohem víc. Utajený šéf se vrátí na TV Nova premiérovým dílem ve středu 27. března ve 20:20 a zavítá do gastro světa, kde šéf v přestrojení cestou potká věhlasné kuchaře Zdeňka Pohlreicha a Jana Punčocháře.

První epizoda

V první epizodě diváci uvidí pod pokličky školní jídelny, závodky, kantýny a rozvozu hotovek. Inkognito brigádničit bude majitel sítě stravovacích zařízení Jan Stejskal. Střihne si dvojroli výčepáka a pankáče. Aby nebyl odhalen, vystřídá hned dvě masky. Na první byla potřeba paruka, u druhé naopak šéf přijde o svou vlastní kštici. Změněn k nepoznání vyrazil do útrob své firmy a slzy tentokrát tekly i jemu.

Zajímalo mě, zdali naše firemní kultura je ta správná cesta pro úspěšný byznys. Přistupujeme k lidem jako rodině a snažíme se jim vysvětlit, že je lepší se do práce těšit,

Jan Stejskal a pokračuje:

Kolegové mě velmi dojali a moc si vážím, jak skvělý tým máme. Nikdy nezapomenu na svou holou hlavu. Punková image byla zajímavá zkušenost a kolegové říkali, že tak mám zůstat.

Jan Stejskal nenaplnil ambice rodičů, ze školního prostředí utekl a živil se různě. Třeba prodával vířivky. S podnikáním to nevypadalo nijak slavně a přišel o hodně peněz. Znovu začít nebylo lehké, ale nakonec ho zaujala nabídka školního stravování. Už byl opatrnější a napřed se v oboru vzdělal. Potom přišel nápad na dietní krabičky. Naučil se vše od vaření a balení až po rozvoz.

Plány mu překazil covid. V těžké době přišel s nápadem Jan Punčochář a přidal se i Zdeněk Pohlreich. Rozjeli společně projekt firemního stravování, a protože projekt prosperuje a rozvíjí se, šéf se chtěl přesvědčit, jak pracují jeho podřízení, když na ně nedohlíží.

Jan Stejskal si tak postupně vzal na mušku kuchaře ze školní jídelny Jardu, čerstvě vyučeného Patrika, bývalého taxikáře Fandu, který zajišťuje rozvoz a vedoucí kantýny Markétu.

A všichni obstáli se ctí, až na nějaké drobnosti. Ale kdo by se mohl zlobit na Fandu, že kvůli dopravní zácpě si tak trochu přizpůsobí pravidla silničního provozu, aby stihl všechno rozvést, nebo na Markétu, která přehlédne ušpiněné servírovací kleště.

Zajímavý experiment Jardovi odhalil, že jeho podřízení se snaží ze všech sil, aby dělali svou práci dobře. A za to je také pěkně odměnil.

Divákům můžeme slíbit velké ryby českého showbyznysu, firmy, které mají obraty v řádech stovek milionů korun. Ani letos nebudou chybět silné emoce. Dokonce bych řekla, že spotřeba kapesníků bude větší než loni. Soudím tak nejen podle štábu, který je pro mě často lakmusovým papírkem, ale i podle šéfů, kteří nedokázali zatnout zuby a nebrečet. Letos je hodně vidět, jak šéfům na zaměstnancích záleží,

říká režisérka a kreativní producentka Lucie Matějíčka Sehnalová.

Oblíbená reality show Utajený šéf, v níž nejvyšší vedení firmy poznává svůj podnik z pozice řadového zaměstnance, se vrátí na obrazovky TV Nova již v páté sezoně. Formát reality show Undercover Boss je populární v mnoha zemích světa, dočkal se i prestižního ocenění Emmy. Divácky oblíbený je především proto, že ukazuje nadřízeného v situaci, kdy čelí stejným problémům jako jeho podřízení. Snad každý minimálně jednou zatoužil po tom, aby si šéf vyzkoušel jeho práci.

Zdroje článku: