MasterChef Česko: Kapři z této kuchařské výzvy nevyjdou živí

MasterChef Česko: Kapři z této kuchařské výzvy nevyjdou živí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Soutěž má mnohem rychlejší spád, než jsme byli zvyklí. Už v první epizodě jeden z amatérských kuchařů soutěž opustil. A ani v další epizodě se soutěžící vyřazení nevyhnou. Tentokrát to bude o českých surovinách a tradičních pokrmech naší kuchyně.

V první výzvě bude hrát hlavní roli kapr. Úkolem bude ho správně vykuchat, vyfiletovat a následně správně a lahodně připravit. Na živé ryby se soutěžící moc radostně netvářili.

 Dokud budeme jíst maso, tak zvířata budeme muset porážet. A my potřebujeme, abyste si to moc dobře uvědomili. Protože jenom tak k surovinám budete přistupovat s respektem, 

říká Radek Kašpárek soutěžícím, kteří s náročným úkolem mají problém.

Kapr je jednou z tradičních surovin. Každoročně se objevuje na štědrovečerním stole milionů lidí v České republice. A aby to v kuchyni MasterChefa nebyla brutální jatka, soutěžícím přišel ukázat správné postupy práce s rybou Jiří Hrachový z pražského podniku Výčep.

Nějaká ta slzička během přípravy ryby ukápla a ani pánové se v zabíjení ryby nijak nevyžívali. Až na Štefana, který vtipkoval, že by s novou dovedností mohl na Vánoce prodávat kapry.

Tereza
Tereza | Zdroj: TV Nova

Hned po první výzvě, kdy měl kapr získat podobu vyfiletované ryby, si o černou zástěru řekli Mára a Adam. Ostatní tak měli hodinu na to, aby z ryby připravili chutný pokrm. Kuba a Honza uvařili tak dobře, že hned odešli na balkón. Tam se za nimi dostala i Anička, Marťa, Lucia, Peťa, Žanet a Terka.

Trochu zvláštně se chovala Nikola a vůbec nebyla ochotná poslouchat rady porotců. Prapodivně tak trvala na tom, že ke kaprovi dá mátu a levanduli. Její jídlo porota ani neochutnala.

Černé zástěry do vyřazovací výzvy nakonec oblékli Nikola, Petra, Štefan, Zdeněk, Mára a Adam.

Nikola
Nikola | Zdroj: TV Nova

A opět bylo vaření velkou výzvou. Porotci vybrali tři nenáviděná jídla ze školních jídelen: nudle s mákem, žemlovku a rýžový nákyp.

Volba padla na přípravu žemlovky, aby byla připravená tak, že by se dala sníst. Nesměla být suchá a podíl ovoce měl být značný.

Kupodivu i tak jednoduché jídlo může pro někoho představovat velký problém. Nikola si opět nenechala poradit a chtěla být originální. Místo pořádné porce jablek tak sáhla po hrstce malin. Štefan zase trochu bojoval se sraženým sněhem z bílků. Zdeněk žemlovku moc vysušil a Adam dostal varování od poroty, že musí změnit svůj přístup k práci, pokud chce ještě nějaký čas v soutěži přežít.

Nakonec soutěž opustila rebelka, která se rozhodla bojovat proti všem, a to porotci zrovna moc rádi nemají. Očekávají od soutěžících spíš trochu pokory.

Zdroje článku: