MasterChef Česko: Forejt v natáčkách a drsňák Kašpárek v slzách nad frgálem. Je to ještě soutěž ve vaření, nebo estráda

MasterChef Česko: Forejt v natáčkách a drsňák Kašpárek v slzách nad frgálem. Je to ještě soutěž ve vaření, nebo estráda
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Minulá epizoda kuchařské show měla půl milionu diváků. Je jasné, že konkurovat seriálu Pod hladinou, který má přes milion příznivců, prostě nemůže. Ale i druhé místo je na takový pořad pořád slušná sledovanost. Jak to však vypadá, nejen soutěžící mají dělat show. V poslední epizodě došlo i na porotce.

Zatímco Přemek Forejt se předvedl v natáčkách a Honza Punčochář ve slušivé noční košilce s čepcem a plyšákem, Radek Kašpárek vsadil na slzy dojetí. Vybral si k tomu frgál, který jedna ze soutěžících připravila. Dojetím ani mluvit nemohl a určitě býval zábavnější, když byl za drsňáka.

Vyřazená Joy nebyla zase tak moc oblíbená

Marťa naštěstí nemohla tušit, jakou lavinu negativních reakcí vyvolalo její rozhodnutí z minulé epizody, kdy odmítla dělat divadlo a jít do souboje s přechytralou Joy. Místo toho využila možnost odejít do bezpečí na balkon. To se asi divila, když si po ukončení soutěže (ano, už je hotovo a letošní ročník zná vítěze) a po odvysílání minulé epizody o sobě přečetla, jaký je zbabělec a křivák, když do souboje s Joy nešla sama, ale poslala tam Petru.

V bonusovém rozhovoru však Tereza (kapitánka druhého týmu) na Joy práskla, že se hodně přetvařovala a dělala, že neumí dobře česky a že je chudinka, ale když nebyla před kamerou, byla na ostatní zlá. Za to, že jí to občas někdo vrátil, si mohla sama. Kritika, která se sesypala na Marťu, nebyla úplně na místě, protože nikdo z diváků nevidí do zákulisí. Naštěstí se nic ohledně Joy v další epizodě neřešilo.

Anička při dlouhé výzvě
Anička při dlouhé výzvě | Zdroj: TV Nova

11 soutěžících a hodně dlouhá výzva

Novinkou v soutěži byla výzva, která trvala celou noc. Nebylo to však tak, že by se celou noc soutěžící potulovali po kuchyni MCH, ale měli 1,5 hodiny na to, aby si dali připravovat jídlo, které se bude dělat celou noc. Následující den potom dostali další hodinu na dokončení jídla. Kromě Petry všichni vsadili na maso. Porota si tak pochutnala na konfitované husičce, trhaném vepřovém, roastbeefu či krůtě. Petra se rozhodla jako jediná udělat sladké jídlo a zvolila si frgál, jenž pekla jako dítě s maminkou, kterou už svým úspěchem v soutěži nemůže potěšit. Radek Kašpárek se nad jejím frgálem dojal k slzám a pokud to hrál, mohl by jít z fleku učinkovat do mexické telenovely. Petra si zasloužila hned místo na balkoně a s ní také Honza, Adam, Marťa a Kuba.

Další místo na balkoně si vyvařila Terka a štěstí měl i Mára.

Superrychlá vyřazovací výzva

Anička, Žanet, Péťa a Lucia se tak museli v černých zástěrách utkat o postup. Na přípravu jídla měli pouze čtvrt hodiny. Všichni se snažili, někomu ujela ruka s česnekem, někdo dělal vejce na poslední chvíli a ani zdánlivě jednoduché carpaccio se ve stresu nemusí úplně povést. Se soutěží se tak rozloučila jedna z kuchařek, které se v minulých výzvách poměrně dařilo. A máme finálovou desítku.

Zbývá jen týden vyčkat a těšit se, kdo předvede další estrádní vystoupení.

Zdroje článku: