Napřed se spolu honili za diamantem, potom se naháněli po domě aneb povedená dvojice Kathleen Turner a Michael Douglas

Napřed se spolu honili za diamantem, potom se naháněli po domě aneb povedená dvojice Kathleen Turner a Michael Douglas
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
„Po mně tam střílej a ty tady chlastáš!“ Když zafunguje mezi herci chemie, tak i z banálního scénáře pod taktovkou dobrého režiséra může vzniknout filmový trhák.

Honba za diamantem (hodnocení 78 %)

Do natáčení filmu „Honba za diamantem“ (1984) se nikomu moc nechtělo. Michael Douglas byl v té době slušně zavedený oscarový producent, ane nevýrazný herec. Jednou mu Jack Nicholson řekl, že z něj nebude dobrý herec, protože je bezpohlavní.

Michael si to nejspíš vzal k srdci a když mu táhlo na čtyřicet a utekla mu žena, vzal scénář a vtrhnul s ním do studia Fox. A začalo se točit.

Ženskou postavu si měla zahrát Debra Winger, ale studio si prosadilo Kathleen Turner. A tak vznikla naprosto dokonalá dvojice, která udělala z filmu dobrodružnou podívanou plnou humoru a romantiky.

A vtipné je, že režie se ujal nezkušený mladý režisér Robert Zemeckis (Návrat do budoucnosti, Smrt jí sluší, Forrest Gump, Kontakt, Trosečník, Muž na laně), kterého zrovna vyhodili z jiného projektu a byl levný, což bylo pro studio zásadní. V úspěšnost filmu nikdo moc nevěřil. Nakonec to Zemeckisovi pomohlo k realizaci svého vysněného projektu „Návrat do budoucnosti“.

Robert Zemeckis
Zdroj: Hayk_Shalunts / Shutterstock

Kathleen Turner v roli úspěšné spisovatelky, která se vydává na vlastní pěst do Kolumbie zachránit sestru, se nakonec povedlo z Michaela Douglase dostat právě to, co do té doby neukázal. CHLAPA!

Herecké kopii role zafungovaly tak dobře, že se natočilo i pokračování „Honba za klenotem Nilu“.

Válka Roseových (hodnocení 83 %)

Ve filmech si zahrál nejskvělejší hollywoodský prcek, Danny DeVito. Když se za pár let rozhodl natočit film z manželského života Roseových, o obsazení měl hned jasno.

Film „Válka Roseových“ (1989) začíná romantickou podívanou na Barbaru a Olivera od okamžiku seznámení. Rodinka se dvěma dětmi si vybudovala skvělý domov, který oba manželé milují a zvelebují. Jenomže jak jdou roky, láska mezi manželským párem se někam vytrácí a na řadu přichází rozvod. A to začíná jít doslova o život.

Celému filmu dodává šmrnc vypravěč příběhu, rozvodový právník a rodinný přítel, kterého si zahrál Danny DeVito.

I přes tragický konec obou hrdinů, patří film k pokladům americké tvorby devadesátých let a až na smutný závěr je film plný vtipných hlášek.