Xena udělala z Lucy Lawlessové lesbickou ikonu. Kdysi jedna z nejkrásnějších hereček je stále šik

Xena udělala z Lucy Lawlessové lesbickou ikonu. Kdysi jedna z nejkrásnějších hereček je stále šik
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Lucy Lawless jistě není třeba dlouze představovat, zejména těm z vás, kteří si v 90. letech oblíbili seriál o bojovné princezně. Xena je bezpochyby její nejslavnější rolí, vynesla jí však nálepku lesbické ikony. Od uvedení první epizody seriálu uplynulo téměř 30 let, ale herečka je stále krasavicí.

Navždy milovanou princeznou bojovnicí

Seriál Xena: Princezna bojovnice se natáčel v letech 1995 až 2001. Od odvysílání první epizody nazvané Hříchy minulosti tak uplynulo už 28 let, přesto si věrní fanoušci své oblíbené akční fantasy nadále připomínají a s ním samozřejmě i představitelku hlavní role, nyní pětapadesátiletou Lucy Lawlessovou.

Ta se v roce 1994 objevila už v neméně populárním seriálu o Herkulovi. Herečka narozená 29. března 1968 na Novém Zélandu však má za sebou bohatší filmovou i seriálovou kariéru. Objevila se např. v mnoha epizodách populární Battlestar Galactica, v dobrodružném a historickém seriálu Spartakus, v komediálním Odboru městské zeleně nebo v akčním a hororovém Ash vs Evil Dead. Nejnověji hraje hlavní roli v komediálním a mysteriózním seriálu Vražda je můj život (2019–2023). Navíc byla jako jedna z mnoha celebrit zvěčněna v legendárním animovaném sitcomu Simpsonovi a propůjčila hlas postavě jeptišky Nun-Chuck ve filmu Mimoni 2: Padouch přichází.

Instagram v posledních letech zanedbává

Lucy Lawlessová se poprvé vdala, když jí bylo devatenáct let. S Garthem Lawlessem má dceru Daisy, manželství jim však nevydrželo a v roce 1995 následoval rozvod. Od roku 1998 je herečka vdaná za producenta seriálu Xena, Roberta Taperta, s nímž má dvě děti. Stále žije na Novém Zélandu a má instagramový účet s více než třemi sty tisíci sledujících, na němž ale v poslední době není příliš aktivní. Přesto se můžeme pokochat několika fotografiemi, které nám ukážou, jak asi slavná Xena vypadá v současnosti.

Jedna z padesáti nejhezčích lidí na světě

Kvůli Xenině nejednoznačnému vztahu se společnicí Gabrielle se Lucy Lawlessová stala „lesbickou ikonou“, kterážto reputace se ještě upevnila po jejích „explicitních lesbických sexuálních scénách“ v seriálu Spartakus: Bohové arény. Přestože je ve skutečnosti heterosexuální, objevila se na akcích oslavujících gay, lesbickou, bisexuální a transgender kulturu, jako je Sydney Gay and Lesbian Mardi Gras.

V roce 1997 ji časopis Weekly Magazine zařadil mezi padesát nejkrásnějších lidí světa, k čemuž patrně přispěla událost z 6. května 1997. Lawlessová tehdy neúmyslně odhalila svá ňadra, když zpívala americkou hymnu na hokejovém zápase NHL v Anaheimu v Kalifornii mezi Mighty Ducks a Detroit Red Wings. „Samozřejmě že jsem byla ponížena. Byla to o dost větší publicita, než bych chtěla,“ řekla k tomu tehdy. Za to, jak dobře vypadá i v pětapadesáti, se ale určitě stydět nemusí.