Zachraňte Willyho!: Zjistěte v našem kvízu, jak dobře znáte příběh slavné kosatky

Zachraňte Willyho!: Zjistěte v našem kvízu, jak dobře znáte příběh slavné kosatky
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Zachraňte Willyho! je rodinná klasika, která vznikla na sklonku minulého století, ale stále si získává srdce dětí i dospělých. A to i přesto, že se s ní pojí smutný příběh skutečné kosatky, která si zahrála Willyho. Možná znáte její jméno. Možná znáte i další podrobnosti o tomto filmu. Ověřte si to v kvízu.

Jedním ze zamilovaných rodinných filmů našeho dětství je dobrodružný snímek Zachraňte Willyho! z devadesátých let. Příběh slavné kosatky snad ani není třeba představovat, ale pojďme si ho přesto raději trochu osvěžit pro ty, kdo už ho možná delší dobu neviděli.

Hlavním hrdinou je dvanáctiletý Jesse, problémový hoch, jemuž jeho sociální pracovník Mercer dává poslední šanci na polepšenou. Chlapec přechází k novým pěstounům, Glenovi a Annie Greenwoodovým, u kterých snad konečně začne sekat latinu. I když by ho mělo těšit, že má nový, stabilní domov, nechá se strhnout k vandalství jedním ze svých povedených kamarádíčků. Společně posprejují chodby místního delfinária, ale Jesse je dopaden, a tak si bude muset odpykat trest i za parťáka.

Záběr z filmu Zachraňte Willyho
Záběr z filmu Zachraňte Willyho | Zdroj: TV Nova

Seznámí se s údržbářem, pod jehož velením začne čistit, co jeho kámoš znesvětil. Při té příležitosti pozná také cvičitelku Rae a samce kosatky Willyho, který naříká v příliš těsné nádrži a podle všeho reaguje na zvuk chlapcovy foukací harmoniky. Jesse si chce tuhle domněnku ověřit, ale nešťastnou náhodou spadne do bazénu. Místo toho, aby ho Willy ohrozil, naopak jej zachrání před utopením. A tak se zrodí nesmrtelné přátelství. Jesse bude ve vodním parku pracovat nadále i poté, co mu skončí trest. S kosatkou si vytvoří jedinečné pouto, začne s ní trénovat a rozhodne se jí pomoci zpátky na svobodu. Majitel delfinária se totiž hodlá Willyho zbavit, ale to Jesse nedovolí a tajně ho s přáteli vypustí do moře.

Z filmu se stal hollywoodský trhák a stále na něm vyrůstají nové generace dětí. Jak dobře ale znáte jeho zákulisí, herce a opravdový příběh kosatky, která si zahrála hlavní roli? Ověřte si své znalosti v našem kvízu.

Zvládli jste všechny otázky levou zadní? Gratulujeme, je vidět, že příběh o výjimečném přátelství kosatky a malého chlapce máte v malíčku. Pokud se vám nepodařilo odpovědět na vše správně, určitě jste se alespoň dozvěděli něco nového a zajímavého.

Zdroje článku: