Kvíz: Zavzpomínejte na dětské i dospělé role skvělé české herečky Terezy Brodské

Kvíz: Zavzpomínejte na dětské i dospělé role skvělé české herečky Terezy Brodské
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tereza Brodská patří mezi stálice českých hereček. Pamatujete si i na její role v době, kdy byla malou holčičkou? Zjistíte to v našem kvízu.

Roli herečky si vyzkoušela již ve svém dětství

Herecký talent dnes již 55 letá herečka zdědila po svých rodičích. Těmi nejsou nikdo jiní než skvělí čeští herci Jana Brejchová a Vlastimil Brodský. I přesto, že s otcem Brodská nevyrůstala, měla s ním nádherný vztah. S oběma rodiči se také nejednou setkala před kamerou.

Do povědomí diváků se herečka začala dostávat již v dětství. Svou první roli si zahrála po boku maminky Jany Brejchové, a to ve sci-fi a fantasy snímku Slečna Golem. Opět s jedním ze svých rodičů, tentokrát s otcem, se o pár let později setkala v dětském filmu Ať žijí duchové. Obrovskou hereckou příležitostí jí byla role holčičky Věrky v nepříliš veselém dětském seriálu Vlak dětství a naděje.

V současné době je věrná televizním divákům

V dospělosti se Brodská do paměti televizních diváků zapsala díky dlouholeté roli Barbory Jordánové v nekonečném nováckém seriálu Ulice. Zde hrála po boku Jana Kříže, Patricie Solaříkové nebo Petra Vacka. Poté, co ze seriálu odešla, objevila se i v dalších televizních pořadech. Mezi ně patří oblíbený seriál Slunečná, ZOO nebo Místo Zločinu: České Budějovice.

I přesto, že má na kontě desítky divadelních rolí, aktuálně ji lze vídat jen v několika málo představeních. Za zmínku jistě stojí její role v představení Vojna a mír, Don Juan nebo Romeo a Julie. Objevila se také v divadelním představení Jak vraždili sestru Charlie. Herečka Tereza Brodská je jednou rozvedená. Již po dlouhá léta je šťastně vdaná za fotografa Herberta Slavíka. S tím má syna Samuela.

 

Zdroj článku: