David Novotný z Kukaček je přísný táta. Mámy jsou s dětmi kamarádky, tak to musí vyvážit

David Novotný z Kukaček je přísný táta. Mámy jsou s dětmi kamarádky, tak to musí vyvážit
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jak by reagoval, kdyby zjistil, že mu příbuzný v porodnici zaměnil dítě, vážně netuší. Něco takového nelze předvídat. V reálném životě má David Novotný čtyři děti, z jejichž ksichtíků je prý patrné, že jsou jeho. Snaží se na ně být trošku přísný, protože jejich mámy jsou pro ně spíš kámošky.

Karel Holec svého bratra Davida hájil

Na konci první série Kukaček se přišlo na to, že za záměnou dvou chlapců v porodnici stojí David Holec (Michal Isteník). Přestože zcela záměrně prohodil syna svého bratra Karla (David Novotný) za jiné dítě, Karel k němu pořád má kladný vztah a vlastně ho brání. Umí si David Novotný představit, že by se v podobné situaci zachoval ke svému sourozenci stejně? „Kdybych měl být úplně zodpovědný, řeknu, že vůbec netuším,“ přiznal v rozhovoru pro eXtra.cz. „Nechtěl bych se dostat do té situace, že by ke mně někdo přišel a řekl, že mám vyměněné dítě. Vzhledem k tomu, jakou už tohle první zjištění udělá paseku v hlavě, ta další zjištění už nejsou tak velká. I když jsou důležitá, už to s člověkem nemáchá tolik.“

Moje děti budou asi opravdu moje, směje se herec

Na začátku druhé série se pak zdá, že danou situaci nejhůře snáší Tereza (Marta Dancingerová), zatímco Karlova žena Olga (Sabina Remundová) to zvládá mnohem lépe. „Myslím, že to bude tím psychickým poškozením jejího dítěte nebo toho, které měla na starosti. K tomu matka přilne úplně jiným způsobem než k takzvaně zdravému, protože péče o něj je vlastně taková čtyřiadvacetihodinová, kdežto my kluka dávali normálně do školky. Máma toho dítěte, které vyžaduje větší péči, je s ním dennodenně, takže tam je logické, že je to pro ni větší řacha.

Sám David Novotný má čtyři děti a rozhodně je prý neškádlí narážkami na to, že by nebyly jeho. Když se navzájem chtějí trošku pozlobit a některé z nich třeba zalže nebo se nechová pěkně, tak se řekne, že je po mamince. Když nosí dobré známky nebo odvádí skvělé sportovní výkony, hned je po tatínkovi. „Všechny moje děti to mají nějak napsané v ksichtíkách a v povahách, že asi není pochyb, že jsou moje.“

Chlap se má postarat o mámu, máma potom o děti

David Novotný je v poslední době hodně vytížený. Na obrazovkách se objevuje často a v rozmanitých rolích, aktuálně např. jako šéf vyšetřovacího týmu v kriminálním seriálu Místo zločinu České Budějovice. Také v divadle se mu dostává rozličných typů rolí. Necítí se být zařazený do žádné škatulky, naopak ho těší, že může být každý den někým jiným.

Jako rodič se nicméně považuje za spíše přísného tátu. Obě mámy od dětí totiž chtějí být jejich kámošky a jsou trošku rozmazlovací. On to tedy potřebuje nějakým způsobem vyvážit. Jeho pole působnosti v rodině je ale prý tak malé, že si často říká, že to může být až směšné, jak se snaží vynahradit něco, co nejde vynahradit. Stará se hlavně o to, aby byly spokojené mámy. Ty by pak tu spokojenost měly přenést na děti. Tím pádem je naděje, že bude spokojená celá rodina.

Denisa Barešová, Michal Isteník a David Novotný, TK ke druhé řadě seriálu Kukačky
Denisa Barešová, Michal Isteník a David Novotný, TK ke druhé řadě seriálu Kukačky. | Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto