Kino z gauče: Fantasy seriály na konec července s dabingem v nabídce Voyo, Netflixu a SkyShowtime

Kino z gauče: Fantasy seriály na konec července s dabingem v nabídce Voyo, Netflixu a SkyShowtime
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Impozantní seriál Hra o trůny spustil před lety mánii velkých výpravných děl fantasy žánru, kterýžto trend se úspěšně drží do dneška. Vznikají tak nové ságy, prequely a spin-offy, a dokonce i čeští tvůrci se rozhodli v oblasti fantasy konečně divákům nabídnout zbrusu nový seriál.

Vědma

Už od polovina června se pravidelně na Voyo objevuje první fantasy minisérie natočená přímo pro tuto platformu. Znalci velkých fantasy seriálů se sice budou usmívat nad začátečnickými chybami v seriálu, ale i tak je to správný krok k současné divácké poptávce. Je však ještě co vylepšovat. Ani s obsazením se nejspíš tvůrci netrefili přímo do vkusu diváků, ale seriál si rozhodně šanci zaslouží, už jen proto, že je „hezky český“.

Děj se odehrává v současnosti, ale zavede diváky ke starým zapomenutým pražským legendám, a to až do 16. století, tedy do období tajemného Golema a doby, kdy jeden z alchymistů Rudolfa II. připravil slavný elixír věčného života.

Nebyl by to ale správný mysteriózní příběh, kdyby proti sobě nestálo dobro a zlo, to vše okořeněné příběhem lásky.

Zaklínač

Třetí sezónu Zaklínače čeká velké finále. Stejné finále čeká Henryho Cavilla v roli Geralta z Rivie. První půli seriálu Netflix nabídl 29. června, finále je v nabídce až o měsíc později, 27. července.

S odchodem oblíbeného Cavilla ale seriálový Zaklínač rozhodně nekončí. Ve čtvrté řadě se dočkáme nového herce. V hlavní roli se představí Liam Hemsworth, známý třeba ze série Hunger Games. A v plánu je i pátá řada se stejným hrdinou, a dokonce bude i nový spin-off.

Odchod Henryho Cavilla z tak populární role je sice neobvyklý, ale není nečekaný. Už od druhé série dával herec najevo, že se úplně neztotožňuje s tím, jakým způsobem tvůrci seriálu postavy založené na knižní sérii Andrzeje Sapkowského pojali. Postavy se totiž chovají často zcela v rozporu s povahou, kterou jim v sáze o Zaklínači polský autor načrtl.

Cavill upřesnil, že v sezóně 2 nechtěl více replik. Chtěl vytvořit Geralta podobnějšího knihám, který je mnohem komplikovanější figurou než ve verzi pro Netflix. Často filozofuje a má zajímavé myšlenky o neprobádaných oblastech mezi dobrem a zlem, ve kterých se obvykle pohybuje. Na druhou stranu je třeba si uvědomit, že produkce nemůže nabídnout divákům pouze mlčenlivého hrdinu, jenž si vystačí se svými myšlenkami.

Čas čarodějnic

Na SkyShowtime je k dispozici 1. řada seriálu Čas čarodějnic, a to dokonce s českým dabingem. Snad se zde dočkáme i dalších dvou sérií, které má prozatím v nabídce jen HBO Max.

Čas čarodějnic je lepší předchůdce české Vědmy. Jde o silný fantasy příběh s velice sympatickým obsazením, který nechává nahlédnout do světa čarodějnic, ale s mnohem zkušenější a bohatší produkcí.

Seriál vychází z knihy Deborah Harknessové a zavádí diváky do atraktivního prostředí oxfordského akademického světa. Ten není zdaleka tak nudný a upjatý, jak se může zdát. Mladá historička, a také tak trochu čarodějnice, Diana Bishopová, která ještě netuší, jakou moc má, objeví v jedné z oxfordských knihoven rukopis, který ji vtáhne do podivné společnosti čarodějů, upírů a démonů. Musí se vyrovnat nejen se svými schopnostmi, ale i s nepřáteli a s tajemním genetikem Matthewem, který si rád dá trošku krve k večeři. Je upír a hebký krk krásné Diany je pro něj velkým lákadlem.

Zdroje článku: