Jak se krotí krokodýli, nedělní pohodovka pro celou rodinu (TV tip)

Jak se krotí krokodýli, nedělní pohodovka pro celou rodinu (TV tip)
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tuto neděli 2.8., kdy začíná poslední měsíc prázdnin, se můžete večer celá rodina podívat na odpočinkovou komedii z dílny Marie Poledňákové – Jak se krotí krokodýli.

O filmu

Film vznikl v roce 2006 a zahrála si v něm celá řada výborných českých herců: Miroslav Etzler, Eva Holubová, Václav Postránecký, Barbora Štěpánová, Jiří Mádl, Jaroslava Kretschmerová, Dan Nekonečný a mnoho dalších. Hudbu k filmu vytvořili Petr Malásek, Dan Nekonečný (píseň Jak se krotí krokodýli) a Jaromír Vejvoda (hudba k písni Ty to víš). Film navštívilo v kině 620 514 diváků a vydělal přes 50 milionů korun.

Film pro úsměv i k zamyšlení

Příběh dětí, které podle mínění rodičů žijí ve spokojených rodinách, diváka i přes humorný obsah filmu nechává nahlédnout do citlivých dětských duší, které i přes zdánlivě dobrou péči rodičů někdy pociťují smutek a samotu.

Ale o veselé scény nebude určitě nouze a podíváte se i do Tater na Zelné pleso, kam štáb v rámci úspor cestoval vlakem.

Jeden z dětských hrdinů

Pokud jste někdy pátrali po osudech roztomilého hocha, který si zahrál Vítka Koudelku, tak dnes už dospělý Tomáš Peč se rozhodl zvolit si adrenalinový život a věnuje se extrémnímu lyžování.

Vlídný a veselý pan Postránecký

Jednu z vedlejších rolí ztvárnil člověk s přívětivým úsměvem, Václav Postránecký, který už je s námi bohužel jen ve svých rolích, ale jeho herecké umění nás bude těšit ještě mnoho let.

Cesta Václava Postráneckého k herectví nebyla jednoduchá, i když svou první roli si zahrál už jako devítiletý kluk ve filmu Konec strašidel v roce 1952. I přesto, že se ve filmu objevoval poměrně často a měl za sebou i účinkování na prknech Vinohradského divadla, u zkoušek na DAMU neuspěl. Vyučil se tedy zámečníkem a do divadla šel pracovat jako jevištní technik. Talent se prosadil i bez školy, a tak začal hrát a když v roce 1968 vyhrál v anketě Divadelních novin jako nejlepší herec do 30 let, otevřela se mu cesta do Anglie na roční studijní pobyt. Po návratu už nic nebránilo tomu, aby dostal příležitost hrát v činohře Národního divadla, kam určitě patřil.

Stihl ztvárnit i mnoho filmových rolí. Byl také jedním z filmových tatínku komedie S tebou mě baví svět, která vyhrála v divácké anketě jako vůbec nejlepší komedie všech dob. I za jejím vznikem stojí Marie Poledňáková.