I kritizovaný seriál Eliška a Damián může mít oblíbenou postavu. Jan Komínek je jako roztržitý alchymista sympaťák

I kritizovaný seriál Eliška a Damián může mít oblíbenou postavu. Jan Komínek je jako roztržitý alchymista sympaťák
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Devětadvacetiletý herec, který má rád pohádku Mrazík, už si sám v pár pohádkách zahrál, ale role Matouše je jeho první rolí v seriálu s pohádkovou tématikou. Matouš je velice vtipná postava, možná nejzábavnější z celého seriálového obsazení.

Mladý a vzdělaný vědec a alchymista je nejlepším kamarádem Damiána, často se stýká s jeho sestrou Eleonorou a jeho vášní je výroba zázračných elixírů. Zatímco se od něj čeká, že bude pracovat na užitečných věcech, které využije kníže a jeho rodina, Matouš experimentuje se starými recepturami a jeho lektvary mají velmi nepředvídatelné účinky.

Damiána tak doslova „uvrtal“ do nekontrolovatelného cestování časem a netuší, jak ho této schopnosti zbavit. Strážní knížete, kteří měli vyzkoušet jeho elixír na spaní, si však nestěžují. Po nápoji mají mnohem více mužné síly a manželky si je nemohou vynachválit.

Nad nabídkou zahrát si Matouše herec dlouho nepřemýšlel. Tato tématika ho zajímá i v soukromém životě a dobové seriály má rád. V dobovém kostýmu se cítil moc dobře a kvůli roli si nechal narůst delší vlasy. Klidně by takové oblečení nosil a zavtipkoval, že by to mohlo zabrat na holky. Vzápětí však dodal, že je zadaný a přítelkyni se mu podařilo sbalit v úplně obyčejném oblečení.

Jinak by ale v době, kdy žije Matouš, rozhodně pobývat nechtěl. Doba to byla podle něj drsná a nebezpečná, a dokonce i podrobení se lékařským procedurám bylo nebezpečné a vyžadovalo to hodně odvahy. Zajímavé by podle něj bylo se vrátit v čase jen na pár dní,  udělat si takový netradiční výlet, ale pak honem zpět do současnosti.

Na rozdíl od ostatních herců přiznává, že se na sebe dívá i v televizi, a to z profesionálního hlediska. Chce vědět, zda to před kamerou zvládl, nebo by mohl něco vylepšit.

Smetana, Urban, Komínek
Smetana, Urban, Komínek | Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Zajímavost

S postavou Jana Komínka je spojená jedna kuriozita. V roce 2014 byl obsazen do role v seriálu Já, Matonni a už měl podepsanou smlouvu. Koproducentem seriálu byla firma Karlovarské minerální vody. Té ale vadilo, že herec více než před rokem dělal reklamu na nápoj konkurenční značky. Herec tak o roli přišel, a to i přesto, že seriál byl naplánovaný do vysílání až pro rok 2016.

Zdroje článku: