Vzpomínáte, jak Milada Hladíková z Ulice málem dohnala Lumíra k oltáři?

Vzpomínáte, jak Milada Hladíková z Ulice málem dohnala Lumíra k oltáři?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Psal se rok 2013 a v Ulici to vypadalo, že právě tento rok si Lumír bude pamatovat jako rok, kdy se oženil. A rovnou v kostele! Maminka Lumíra Nykla se o něj bála stejně, jako se o něj bojí i teď. Tehdy se rozešel se Světlanou –⁠ a aby nezůstal na ocet, sehnala mu máma Miládku. Byla to neteř drbny Urbanové, která ráda k Nyklové chodila na kávu. 

Na Lumíra byla Miládka až moc rodinný typ 

Bez ženy byl Lumír už zoufalý, ale se ženou, jakou byla Miládka, byl ještě zoufalejší. Miládka vzala Lumíra do své parády a on se nestačil divit. Hezky mu začala diktovat život a proměňovat domov. Růžové dečky, hrníčky, andělíčci, to bylo Miládčino království. A do jejího vysněného domova seděl i Lumír, ačkoliv na něm viděla drobné chyby. Podle ní ale nic, co by se nedalo napravit. Pravidelná návštěva hospody se zatrhla a zavedly se společné romantické procházky.

Jako kdyby nestačilo, že jejich vztah s radostí řešily Nyklová a Urbanová, Miládka šla ještě dále. Navrhla, aby se vzali. Vyjukaný Lumír už nestačil vycouvat a rázem byl součástí předsvatebního šílenství. A přišlo dokonce ještě něco horšího. Milada se chtěla brát v kostele, ale to už se Lumír začal cukat. Protože však Miládka neváhala použít opravdu všechny zbraně, zavolala si na něj faráře Rybu. Však ten mu už domluví! 

Aleš Háma v Ulici jako farář Ryba, Zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

Farář Ryba zachránil Lumíra Nykla před svatbou

Přitom podobné peklo, jako Lumír zažíval s Miládkou, prožil v Ulici i nedávno, když si dal inzerát na seznamku. I tady musel být ze spárů žen zachráněn. V případě Miládky byl jeho zachráncem velmi netradiční farář Ryba (herec Aleš Háma), který neměl problém dát si s Lumírem pivo. Na to, jak velký strach Lumír z jednání s Rybou měl, odcházeli ti dva z hospody jako dva staří známí. Ryba ho nejenže do svatby v kostele netlačil, nýbrž mu ji dokonce vymluvil. To však znamenalo pro vztah s Miládkou konečnou a ta mu to dala pořádně sežrat. Brzy si však našla jiného partnera, se kterým počala dítě a Urbanová se pak chodila k Nyklové chlubit fotkami. 

Zdroje článku: