Čtvrteční Prostřeno: Dnes se u Jakuba vařilo, ale neradujte se, příští týden bude opět výkvět kuchařské gastronomie

Čtvrteční Prostřeno: Dnes se u Jakuba vařilo, ale neradujte se, příští týden bude opět výkvět kuchařské gastronomie
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jakub je opět další z mužské party soutěžících, který žije sám. K jídlu a k vaření má přece jen trochu jiný vztah, protože pracuje jako pomocný kuchař. Jeho vaření nadchlo Libora, který se k překvapení všech, choval dnes téměř normálně.

Dnešní hostitel šel do života z dětského domova a je trochu zamlklý. Zřejmě si moc nevěří, nebo má možná negativní reakce ze svého okolí na svou sexuální orientaci, protože nebylo možné o jeho vaření na stránkách televize diskutovat.

Možná by byl překvapený, že po těch hrůzách, které nám pořad tento týden servíroval, by lidé nad jeho kachnou a domácí zmrzlinou jásali. Jakub by chtěl část výhry věnovat útulku pro kočky v Bruntálu.

Jediné jídlo, který by nikdy nesnědl, jsou býčí žlázy.  Miluje houbové rizoto a houby si sbírá sám.

Jako předkrm si Jakub pro své hosty ve svém maličkém bytě připravil dva druhy tataráku. Předpokládal, že by ve čtveřici hostů mohl být někdo s odporem k syrovému masu, a tak připravil ještě tvarůžkový tatarák. Bohužel do něj dal cibuli, takže náročný Aleš si nevybral. Ale ten už zkritizoval menu, sotva ho viděl. I ostatní už si všimli, že Aleš se po svém vaření změnil a nic mu není dost dobré. Ostatní si na tataráčcích pochutnali. Dobré byly i domácí bagety, které hostitel udělal místo plánovaných toastů. Jídlo bylo i pěkně naservírované.

Bramboračka patří k oblíbené polévce hostitele, a tak ji nabídl i svým hostům. Nechyběly samozřejmě houby a Jakub opět nic nenechal náhodě a udělal i polévku bez hub, kdyby někomu vadily. To se nestalo, tři z hostů si pochutnali, Aleš měl jako jediný houby v polévce tvrdé a řekl si o polévkové koření.

Libor už zřejmě tento týden vyčerpal porci hloupých vtipů, a tak se nijak nepředváděl (až na růžový polštář, který přinesl jako dárek hostiteli).

Kachní prso s pečenými bramborami a parmazánem, doplněné domácí tatarkou, bylo nejnáročnější jídlo, které se tento týden podávalo. Hostům přišlo moc udělané maso a zbytečně moc chutí v bramborách. Aleš dostal tatarku bez cibule.

kachní prso podle Jakuba, zdroj: FTV Prima

Tak podle toho, co nabízeli Libor, Aleš a Karel, je jasné, že takovým gurmánům se hned tak s něčím nedá zavděčit.

Jako dezert byl čokoládový fondant a domácí vanilková zmrzlina. Nikdo sice nevěděl, jak má fondant chutnat, ale sám hostitel na sebe provařil, že by měl být uvnitř tekutý, což nebyl. Tak to samozřejmě hned začalo vadit.

Karel, Pepa a Libor hlavní chod snědli. Stejné to bylo s dezertem, kde jen Pepa není na sladké, tak něco nechal.

Jakub si zaslouženě vyvařil 33 bodů, což bylo nejvíc z tohoto týdne. Překvapivě kromě Libora dostal desítku i od Karla, přestože ten chtěl dávat samé pětky.

Zítra se podíváme na zoubek nejen kuchařskému umění stolaře Pepy, ale podíváme si i na to, co nás čeká příští týden a bude to „silná káva“.

 

Zdroje článku: