Blíženec (2019): Will Smith ve snímku vidí hlubokou filosofii

Blíženec (2019): Will Smith ve snímku vidí hlubokou filosofii
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Akční snímek Blíženec se u kritiků nesetkal zrovna s nadšeným přijetím. Boj Willa Smitha na život a na smrt s jeho o třicet let mladším klonem podle nich nenabídl dostatek originality ani akce. Sám hlavní představitel se však snímku zastal.

"Líbí se mi ta základní filosofická myšlenka, že všichni vyséváme zrnka vlastní destrukce. Sami sobě jsme si největšími nepřáteli. V životě činíme volby a rozhodnutí, za která nemůžeme vinit druhé lidi, a pak se marně snažíme obejít karmu," vysvětlil Will Smith. "Film Blíženec podle mě chytře a kreativně ukazuje, že my sami jsme architekti vlastního pádu," dodal. 

A jak herec z dnešního pohledu nahlíží sám na sebe, když mu bylo 23 let? "Tenkrát jsem byl naivní, ambiciózní a ničeho jsem se nebál. Teprve v posledních několika letech se cítím uvězněný ve vlastním úspěchu. Bojím se dělat rozhodnutí, abych něco nepokazil, abych se nerozhodl špatně. Když jsem slavil padesátiny, vyskočil jsem z vrtulníku nad Grand Canyonem, abych si připomněl ten mladistvý, neohrožený pocit," svěřil se Will Smith s tím, že žádné rady by svému mladšímu Já nedával. Spíš by se na radu zeptal on jeho.