Armáda lupičů na Netflixu: Natáčelo se i v Česku a vůbec to není špatné

Armáda lupičů na Netflixu: Natáčelo se i v Česku a vůbec to není špatné
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Prequel k Armádě mrtvých s českým dabingem a se skvělou hudbou Hanse Zimmera je ve výsledku možná lepší než samotná Armáda mrtvých.

Zlodějský komediální film z roku 2021 režírovaný Matthiasem Schweoghöferem je druhým filmem ze série Army of the Dead. Natáčelo se v Německu a v Česku s německo-americkým filmovým štábem. Diváci určitě poznají řadu pražských památek, ale točilo se i v Mariánských Lázních, na Slapech, v Hýskově, ve Staré Huti, ve Vinařicích a v oblíbené lokalitě zahraničních filmařů, v lomu Velká Amerika.

Prequel Armáda lupičů se točil přímo pro Netflix, který musí mít část své produkce natočenou v Evropě. Pozornému divákovi neuniknou ani čeští herci, kteří si v německé produkci zahráli drobné role. Pobaví i honička s policií.

Hlavním hrdinou filmu je šikovný zloděj Ludwig Dieter (Matthias Schweighöfer, který tak sám sebe režíroval). Ludwig si žije poklidným životem bankovního úředníka na malém městě a trochu tají svou životní vášeň, kterou je otevírání trezorů. Ale protože je hodně šikovný, podsvětí o jeho schopnostech ví a jednoho dne ho osloví tajemná žena, která mu nabídne účast na loupežné akci, při které má být vyloupeno hned několik nejbezpečnějších sejfů v Evropě. To pro Ludwiga představovalo především velkou výzvu.

Hlavní ženskou postavu si zahrála Nathalie Emmanuel, která se proslavila především roli v seriálu Hra o trůny.

Nathalie Emmanuel, Zdroj: Netflix Media Center

Film má nejsilnější část v první polovině, kdy vše funguje, jak má, včetně skvělé režie. V druhé polovině už se film potýká se souhrou pětice zlodějů a s logikou. I některé režijní pokusy, které měly nejspíš zvýšit atraktivitu, úplně nesplnily svůj účel. I přesto jde ale rozhodně o film, který patří na streamu k těm kvalitnějším a určitě je pro českého diváka atraktivní českým prostředím. Dobře splní účel a zaplní volný večer. Vracet se k němu ale asi nebudete.

 

Zdroj: