Alena Doláková: Z Čech až do Los Angeles a zase zpátky

Alena Doláková: Z Čech až do Los Angeles a zase zpátky
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Zdá se, že JAMU produkuje samé zajímavé herecké osobnosti. Patří k nim i Alena Doláková, která zde absolvovala v roce 2013. Jaké role si tato herečka doposud napsala na své konto?

Poprvé na divadelních prknech

Jedenatřicetiletá rodačka z Vyškova se na prknech, co znamenají svět, ocitla poprvé v pouhých čtyř letech. Stalo se to v Národním divadle Brno. Než se ale stala právoplatnou herečkou, musela uběhnout určitá doba, věnovaná studiu herecké profese, která jí dala základy do její umělecké profese. Do Národního divadla Brno se pak vrátila. Hostovala například ve hře Ideální manžel jako Gertrude. A byla i členkou divadelního souboru Kašpar.

Filmová tvorba

V roce 2015 si Alena Doláková zahrála Holenu v pohádce Tři bratři. Objevila se i ve filmech Metanol (2018), Gangster Ka (2015). A hlavní roli tanečnice si střihla ve filmu Zrcadla ve tmě (2021), kde všechny taneční scény sama odtančila. Na tanec se připravovala čtyři měsíce. Zvládá balet, hip hop i jazz. Kromě toho ale umí i čtyři jazyky a hrát na klavír.

O svých zkušenostech v Hollywoodu psala sloupky pro Lidovky.cz (Zrzka z Hollywoodu) a v roce 2020 jí vyšel biografický román Anna z Hollywoodu.

Alena Doláková v Los Angeles

Po natočení pohádky Tři bratři odjela Alena Doláková do Los Angeles zkusit štěstí. O svých zkušenostech v Hollywoodu psala sloupky pro Lidovky.cz (Zrzka z Hollywoodu) a v roce 2020 jí vyšel biografický román Anna z Hollywoodu. V Los Angeles se jí podařilo získat malou roli v americkém seriálu. Objevila se také ve Whisky Cavalier, Knightfall, Interlude in Prague či Transatlantic 473. Pro Alenu Dolákovou bylo však důležité také účinkování v divadle v Hollywoodu a v Comedy Storu, kde vystupovala se stand upem. V Americe strávila půl druhého roku. Pak se vrátila zpátky do Čech a pustila se do další práce. Čeští diváci mohli Alenu Dolákovou vidět také jako hosta pořadů Všechnopárty nebo Show Jana Krause.

Alena Doláková je šťastně zasnoubená. Dle webu prozeny.cz svého partnera požádala o ruku a ten řekl ano. Svatbu plánují uspořádat příští rok.

Zdroj: