Dnes v Ulici: Kateřina si k narozeninám přeje něco vzrušujícího, naopak méně vln by ve vztahu uvítala Dáša

Dnes v Ulici: Kateřina si k narozeninám přeje něco vzrušujícího, naopak méně vln by ve vztahu uvítala Dáša
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Lumír je v pěkné bryndě. Myslel si, že narozeniny svého Kačenáčka má už dávno vyřešené. V tom ale od Kateřiny slyší, že by si přála něco jiného než obvykle. Naopak do klidných vod rutiny a manželské nudy si přeje vplout Dáša, kterou Hynek označuje jako matku na baterky.

Martina pro samou zamilovanost zapomněla na narozeniny své mámy

Martina se vznáší na zamilovaném obláčku. Utéct z Itálie foukat si bebínka u své maminky byl rozhodně ten nejlepší nápad. Kdyby tak neudělala, neměla by Jirku, ke kterému vedla dlouhá, předlouhá cesta. Tak proč je jí vyčítán její „tupý” zamilovaný výraz? Možná proto, že její máma má narozeniny a Lumír potřebuje pomoct s jejím dárkem. To, že už Lumír něco vymyslel, se Martině hodí. Pro samého Jirku totiž na mámu zapomněla. Připravit pohoštění a zasednout s mámou a rodinou k jednomu stolu, to se hodí. Tohle zvládne.

Záchranné lano tátovi hází Lexík 

Lumír je v jednom kole. Když mámě nese nákup, dozvídá se, že Vilma podlehla modernitám dnešní doby a dárky nakupuje online. O to absurdnější to je, když ji to naučil Lexík. Vilma, která se na internetové bankovnictví dosud bála sáhnout a kdoví, jak měla svou kartu nastavenou, teď z internetu objednává jako ďas. Lumír však na tohle nemá kapacitu. Když se totiž Kateřiny ptá na její narozeninové přání, rozhodně nečeká, že ta mu do jeho téměř hotových příprav hodí vidle. Chtěla by něco jiného než v předešlých letech. Chtěla by něco vzrušujícího, co ještě nikdy nezažila. A co by to tak proboha mělo být? Lumír je celý nesvůj. Záchranné lano mu ale hází Lexík, který navrhuje, aby pro Kateřinu vymysleli bojovku. To je super nápad. O to lepší to je, když se do příprav zapojí i Martina, a tak se Lumír může věnovat svým věcem na radnici.

Bolest hlavy má Tomášek podle Hynka vyběhat

Negativní atmosféra u Urbanů doma se začíná podepisovat na nejmenším členovi rodiny. Zápřah, který na něj Hynek ušil, společně s negací jeho rodičů si vybírá svou daň. Když ho Šimon vede na trénink, rozbolí ho hlava. Pláče, že nikam nechce. No komu by se chtělo v jednom kuse připravovat se pomalu jako na olympiádu. Jediná rada, které se však Šimon po telefonátu se svým otcem dočká, je tam Tomáška i tak odvézt... však on to vyběhá. Gábina nestačí zírat. Nevěří, že tohle Hynek vážně řekl. Jeho praktiky se jí ani trochu nelíbí. Do toho musí svého Šimona zachránit před horami. A po tomhle výstupu to udělá opravu velmi ráda.

Dáša je prý matkou na baterky

Jak se ukázalo, Tomášek to na gymnastice nevyběhal. Naopak onemocněl a leží u Gábiny doma. Gábina je ráda, že se Šimon zachoval přesně takhle. Teď už jen stačí napsat o nově vzniklé situaci Dáši i Hynkovi. Ti se k ní přiřítí jako velká voda a nezapomenou si to v její kuchyni hezky nahlas vyříkat. Hynek Dášu označuje jako mámu na baterky. Dášu tohle maximálně urazí a oba nasupeně odchází. Ještě, že Tomášek může zůstat hezky v teple a bezpečí Šimonovy postele.

Zdroj článku:
  • Autorský text