Ulice: Kryštof se vrací a dává Karle pořádnou sodu za nevěru

Ulice: Kryštof se vrací a dává Karle pořádnou sodu za nevěru
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kryštof se nehodlá kvůli Karle nikde potulovat a ve 4346. dílu se vrací domů. Přece jen tam má děti i zázemí. A nedovolí, aby Karlin románek zničil jejich rodinu. Karla se však radovat nebude. Prokop si užívá zasloužené vítězství nad nezničitelnou Duškovou a udobřuje se s Magdou.

Karla se dívá na Kryštofa jako na přízrak, když se po víkendu vrací domů. Nečekala by, že se to stane. Kryštof jí stroze oznámí, že tam snad bydlí a má tam děti, tak proč by se neměl vracet domů. Chtěla být s ním? Chtěla. Chtěli spolu děti? Chtěli. Chtěli mít rodinu? Také chtěli.

Kryštof na tom nehodlá nic měnit, alespoň co se týče společné domácnosti a výchovy dětí tak, jako tomu bylo doposud. Na Karlu jako na manželku se ale stejnýma očima dívat nemůže. Karla ho však i přes jeho momentální odpor, kterému se ani nediví, upozorní, že je nějakou dobu budou hlídat policisté. Vysvětlí Kryštofovi důvod. Ten má chuť Štěpánka zabít. 

 

Prokop se nehodlá stále dokola hádat s Magdou o tom, zda Anežka je, nebo není tou nejvhodnější kandidátkou pro stáž ve Švýcarsku. On i Irena se dohodli, že Anežka zkrátka nikam nepojede, protože způsobila sobě i škole průšvih. I když za Magdou stojí Tomáš, Ota i profesor Kalina, Prokop si stojí za svým.

Magda tak může dělat obličeje, jaké chce, protestovat, naléhat, ale není jí to nic platné. Aby si však škola místo ve Švýcarsku udržela, je potřeba vybrat jinou kandidátku. Ze všech tří studentek, které původně přicházely v úvahu, je místo Anežky vybrána Svatka jako ta, která je v celé marihuanové kauze namočena nejméně.

Magda jí tuto novinu oznamuje, ale Svatka z toho nemá ani tu nejmenší radost. Dostává čas na rozmyšlenou, ale nepotřebuje ho. Rovnou Magdě nabídku odmítne. Místo Anežky nikam nejede. Ve hře však zůstává ještě Žofie.

Žofiina matka, paní Dušková, je přesvědčena, že má na stáž odjet právě její dcera. V žádném případě si nepřipouští, že by Žofie měla být potrestána ze všech tří dívek nejvíce. Prokop ani jiní zúčastnění profesoři ze školy proti ní nemají žádné hmatatelné důkazy, které by mohli použít.

Nehledí na to, když jí Prokop již poněkolikáté opakuje, že Žofie se sama přiznala k tomu, že do školy přinesla sazenici marihuany a ve stavu pod vlivem omamné látky se v pěstitelském kroužku více než dobře bavila. Nic z toho Duškovou nezastaví, aby se za Žofii rvala jako lvice.

Vítr z plachet jí Prokop vezme až v momentě, kdy jí oznámí, že Žofie od začátku na stáž jet nechtěla a společně se Svatkou vybraly právě Anežku. V závěru schůzky paní Dušková dokonce uzná, že by Anežka měla jet, a že ředitelskou důtku, kterou její dcera obdržela jako trest, přijímá. Tohle Prokop může brát jako velké vítězství. 

Na konci dne Prokop Magdě oznamuje, že měla pravdu, a že Anežka na stáž pojede. Udělá jí tím obrovskou radost. Obzvlášť potom, co dostala dopis od mámy, o kterém Prokop neměl ani tušení, když se s ní hádal o škole.

V dopise mimo jiné silné a citlivé věci stojí také to, že ji máma vždy obdivovala, jak jedná podle jejího vnitřního kompasu. Měla by si proto víc věřit a poslouchat své pocity. Prokop Magdu ujistí, že přesně takhle se chová. I on ji za to vlastně obdivuje, i když se kvůli jejich vzájemné neústupnosti často hádají.

Zdroj článku:
  • Autorský text