Dnes v Ulici: Pepina hatí Márův rozvod a vražda zase hází vidle do společného večera Jirky a Gábiny

Dnes v Ulici: Pepina hatí Márův rozvod a vražda zase hází vidle do společného večera Jirky a Gábiny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ne vždy jdou věci podle plánu. Respektive většinou vždy se věci vyvíjí mimo rámec těchto plánů. A zatímco zrušený společný večer Gábiny a Jirky je jen drobným a pro Gábinu i vítaným vychýlením, takový porod je velkou komplikací. Zvlášť, když se Pepina rozhodně jít na svět v den i dobu rozvodu svého strejdy.

Jirka má po delší době opět případ, který ho zaměstná 

Když Gábina kvůli malému Tomovi oddálila kontrolu, tušila, že svou čekací agónii zbytečně jen prodlouží. Touha neřešit onkologii však byla v tu chvíli silnější než racionální úvahy. Teď má co dělat nejen se sebou, nýbrž i s Jirkou, který věrně čeká s ní. Jí to však spíše znervózňuje. Nepomáhá ani nabídka společně stráveného večera. Jirka je od kamaráda pozvaný na jazzové vystoupení. A jazz, ten Gábina moc nemusí. Ale protože se Jirka obětoval a šel s ní i na operu, je jasné, že tady bude muset ustoupit. Už se jde pomalu chystat, když v tom Jirkovi zazvoní telefon. Je to případ. Někoho zavraždili a tento smolař zajistil Gábině večer o samotě. Kdyby alespoň stál za to. Jak se zdá, potopí se Gábina do svých depresivních myšlenek a bude myslet na to, že výsledky jejího vyšetření nedopadnou a ona brzo umře. 

Matka hodlá slavit s ní a jejími kolegyněmi 

Z těchto úvah Gábinu vytrhává její okolí. Veronika, Jitka a Milena si moc dobře uvědomují, že má Gábina narozeniny. Ačkoliv to nejsou kulatiny, oslavit je musí. Proto navrhují menší oslavu v salonu. K té se Milena mile ráda připojí. A Gábině, ačkoliv nemá na slavení ani pomyšlení, nezbývá než souhlasit. Možná by jí pomohlo, kdyby se její otec s matkou tolik nehádali. Jsou neustále v sobě, ať už kvůli dovolené, své společné firmě, nebo kvůli rodinným nákupům.

Dominika rodí, aniž se to hodí

Jak už to tak u porodu bývá, spustí se zrovna v době, kdy to nikdo nečeká. Dominika vedle přátel funěla už nějakou dobu. Že se porod spustí zrovna v době, když bude Tony na nákupu stavebního materiálu a Mára s Karlou budou mít namířeno k rozvodu, to opravdu nikdo nečekal. I když někteří diváci nejspíš jo. Kdo jiný by mohl zhatit rozhodnutí, které už vyžadovalo jen chvilkovou osobní účast než mimino, které ještě není na světě? Ale vem to čert. Pepina se pozvala na svět v tu nejlepší možnou chvíli. Celá rodina jí za to bude navěky opěvovat. Předzvěst toho, že se rozvod nakonec neuskuteční, vypustí z pusy také na smrt bledý Tony, který vlastně nemá ani ponětí, o čem mluví. Jediná jeho starost je ta o Dominiku a jeho nenarozené dítě. 

Mára s Karlou spolu řeší kritickou situaci 

Kritické situace umí stmelovat. Tato metoda se osvědčila také u Karly a Máry. Ti si mysleli, že ten večer budou nadobro rozvedení, ale vše je náhle jinak. V porodnici se totiž ukazuje, že je Tony natolik mimo, že u něj musí někdo zůstat. A kdo jiný by u něj zůstal než oni dva? Přece byli i u jeho prvního porodu. Rozvod tedy musí stranou. 

Zdroj článku:
  • Autorský text