V úterní Ulici: Magda se konečně stěhuje k Prokopovi a Vanda si půjčuje peníze za nekřesťanský úrok

V úterní Ulici: Magda se konečně stěhuje k Prokopovi a Vanda si půjčuje peníze za nekřesťanský úrok
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ještě, že má Magda kolem sebe lidi, kteří ji milují. Jinak by to Prokop ve 4427. díle Ulice znovu odpískal. Po vystřízlivění totiž zjistil, že Magdě v opilosti slíbil společné bydlení. Nejradši by z toho vycouval, ale to mu Otík nedoporučuje. Svatební přípravy pro Vandu nejsou tím, co si představovala. Místo, aby sepisovala svatební oznámení, podepisuje nebankovní půjčku. 

Prokop ráno střízliví a zjišťuje, že rozhodnutí, které pod vlivem alkoholu a špatného svědomí udělal, nejspíš nepůjde zvrátit. Pod Mirkovým nátlakem se totiž přihnal k Magdě, aby jí řekl, že se tedy sestěhují. Už dopoledne toho ale litoval a přemýšlel, jak z toho vycouvat. To mu ale Otík důrazně vymluvil. Předpověděl, že jestli tohle udělá, Magda s ním nadobro skončí.

Ačkoliv nerad, slibuje Prokop Magdě, že to nějak zkusí. Magda by se i radovala, kdyby to celé Prokop nepodal stylem, že do toho jde vlastně z donucení. To Magda nechce slyšet a radí mu, aby alespoň předstíral, že se těší. To Prokop může zkusit. Jde mu to ale ztuha, když první, co Magda u něj na poličku vystaví, je obrázek její maminky. „Tak i s vámi tady budu bydlet,” prohodí Prokop a otočí obrázek, aby na něj maminka Magdy neviděla. Měl by se stydět, to jo! 

Uvidíme ještě někdy Magdu s Prokopem opravdu šťastnou? Zdroj: TV Nova

Vanda je celá nesvá. Přemýšlí, jak zpátky získat peníze, které v kasinu prohrála. V peněžence ji pálí vizitka pana Nekoly. Zavolá mu a řekne si o půjčku. Protože se však jedná o lichváře, div, že jí oči z důlku nevypadnou, když si řekne o úrok 50 tisíc korun. Je ale v úzkých a u Vandy platí, že v takových chvílích jedná ještě více zkratkovitě než jindy. Na půjčku kývne a doufá, že tentokrát ji hvězdy nezradí.

Jak už ale diváci dobře vědí, Vanda je na podobné průšvihy machr. Je tedy dost možné, že jí na svatební vlečku budou šlapat exekutoři. To se bude Luděk ještě divit. 

Zdroj článku:
  • Autorský text