Kristýnu Hrušínskou proslavila až role Vandy z Ulice. Příliš obdivu však nesklízí?

Kristýnu Hrušínskou proslavila až role Vandy z Ulice. Příliš obdivu však nesklízí?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kristýna Hrušínská (37) je zatím poslední pokračovatelkou herecké tradice v rodině, kterou proslavil především její dědeček Rudolf. Jeho pokračovateli byly synové Rudolf a Jan.

Na popularitu si musela počkat

Kristýna se sice už od dětství pohybovala v uměleckém prostředí a vystudovala DAMU, žádné výraznější filmové a seriálové role ji donedávna nepotkaly a ani nezažila na vlastní kůží, co to je být hodně známá.

To se změnilo díky roli trochu jednoduché a nepříliš sympatické Vandy z Ulice. Vanda však u diváků není moc oblíbená, a tak si občas Kristýna musí přečíst na sociálních sítích negativní komentáře, že je kráva a podobně.

Mladá herečka to bere s nadsázkou. Jak se svěřila deníku Blesk, bere to jako důkaz toho, že svou Vandu hraje moc dobře.

Nakonec i negativní popularita jí může být k budování kariéry užitečná. Donedávna dcera Miluše Šplechtové a Jana Hrušínského jen chodila z jednoho castingu do druhého a sbírala nevýrazné a snadno zapomenutelné role. Teď věří, že jí Ulice otevře cestu k dalším hereckým příležitostem. Stejně jako nový film Pánský klub, který její manžel Matěj Balcar převedl z divadelních prken na filmové plátno.

Kristýna nemá ostré lokty, to považuje za nevýhodu

Kristýna přiznala, že není moc průbojná a neumí chodit na večírky a „shánět si tam role“, takže moc šancí na práci pro televizi nemá.

Kvůli jejímu introvertnímu charakteru ji ani rodiče do herectví nenutili, a tak napřed vystudovala cestovní ruch, protože jí bavila historie a jazyky. Teprve po maturitě se odhodlala jít na DAMU, protože geny se prostě ozvaly a k herectví ji to táhlo.

Jak se svěřila, neumí si představit, že by pracovala někde v kanceláři obklopená papíry. Herectví je tak pro ni způsob, jak se cítit svobodně a spokojeně.

Proto se smířila i s tím, že lidé umí být prostřednictvím sociálních sítí i hodně agresivní, protože se schovávají za anonymní účty. Nechápe sice, co je vede k tomu, aby jí nadávali za povahu postavy, která je jen seriálovou rolí, ale nebere to nijak osudově. Občas ji jen zamrzí, že jsou lidé zbytečně zlí a mají potřebu se takto projevovat.

Na rozdíl od Evy Burešové, která podle deníku Blesk uvažovala o ukončení herecké kariéry, Kristýna o sobě nepochybuje a i tak negativní roli, jakou je Vanda, bere jako výbornou šanci ukázat, že je hrdnou pokračovatelkou rodu, jehož příjmení si i po svatbě nechala. O pocitech z popularity říká:

Je to zvláštní, potěšující a zároveň děsivý. Najednou si člověk řekne – ty brďo, ale teď půjdu do hospody, dám si pár piv a třeba mě někdo vyfotí, měla bych si dávat pozor.

A co říká o Vandě?

Vanda si podle ní myslí, že má ve všem v životě jasno, ale vlastně netuší, co si se sebou počít. Sama by se s takovou ženou nejspíš nekamarádila. Bohužel dostává jen pár scénářů předem, takže netuší, kam se její postava bude vyvíjet. Většinou se nad čtením nového scénáře směje, když vidí, co Vandu čeká.

Kristýna s otcem Janem Hrušínským, zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto
Zdroj článku: