ZOO: Peníze, peníze… Kodym si chce od Aničky půjčit. Co ona na to?

ZOO: Peníze, peníze… Kodym si chce od Aničky půjčit. Co ona na to?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kodym zjistil, že Anča pochází ze slavného sklářského rodu, kde peníze tečou proudem a kde nějakých sto tisíc korun vůbec nic neznamená. Proto se dívku rozhodl požádat o půjčku na nové auto. Setkal se však s reakcí, která se mu ani trochu nelíbila.

Kodym si Aničku spletl s bankou

Od doby, co v zoo řádili muži střílející z kuší po zvířatech, se areálem pomalu, ale jistě šíří zpráva o Aniččině pravém původu. Proslýchá se, že patří k bohatým Novotným, kteří zahradu sponzorují. Díky upovídanému reportérovi se pikantní informace donesla také ke Kodymovi, jenž neváhal a Aničku si odchytil v infocentru, zrovna když šla s Eliškou okolo.

Dívka jeho dohady potvrdila, ale nechtěla, aby se pravda rozkřikla. Robert přislíbil, že bude mlčet jako hrob, zároveň však vyrukoval s dojemnou historkou o tom, jak se mu vysypalo auto a že manželka nemá čím jezdit. Anička nechápala, kam míří, dokud z něj nevypadlo, že jeho kámoš zrovna prodává auto, jež by se mu náramně hodilo.

Zeptal se jí proto, jestli by mu na něj nepůjčila. Eliška ho upozornila, že Anča dostává stejnou výplatu jako ostatní. Jak by mu asi mohla pomoct? Inu, pochází přece z bohaté rodiny, kde se na nějakých sto tisíc nehledí, pravda? Na to mu Eliška mohla slušně odpovědět jenom jedno – ať si laskavě zajde raději do banky.

Adam byl naštvaný, přesto Anču hájil

Odmítnutí Kodyma pořádně naštvalo. Nakráčel do pavilonu plazů, kde toho času pobýval Adam, a postěžoval si mu, jaká je Anča mrcha! Chtěl po ní půjčit peníze na auto a ona se mu prý s Eliškou normálně vysmála.

Haďák byl na dívku do té doby naštvaný, že mu lhala ohledně svého původu. Považoval ji za rozmazlenou dcerku bohatých podnikatelů, která si myslí, že může beztrestně klamat ostatní. Teprve nyní si uvědomil, že skrývala pravdu právě kvůli takovým chytrákům, jako je Kodym. Proč by mu měla půjčovat? Podle Roberta proto, že má peněz dost, a tak by snad mohla pomoct, ne? Adam nad jeho logikou zakroutil hlavou. Kam by Novotní přišli, kdyby měli půjčovat každému, kdo si řekne? Na buben!

Budou Annu obtěžovat další zájemci o půjčku?

Aničce nezbývá než doufat, že se podobný zážitek nebude opakovat a že se k jejímu prahu nenahrnou desítky zájemců o finanční podporu. Vždyť sama bydlí v bytě s jednou spolubydlící, aby to vůbec nějak utáhla. Nějaký čas dokonce sháněla další práce, přivydělávala si úklidem v baru a také v kanceláři paní ředitelky, jen aby jakž takž vyšla. O tom však někteří kolegové nemají ani ponětí.

Přátelé Aničku navíc varují, aby nedělala žádná oficiální prohlášení a neriskovala, že se o bohatství její rodiny dozví Albert. Pak už by se ho totiž nikdy nezbavila. Bohužel nikdo z nich netuší, že právě Albert byl vůbec prvním člověkem v zoo, který pravdu odhalil, tedy kromě Roklové. Ostatně jen kvůli vidině rychlého zbohatnutí s Aničkou tenkrát navázal vztah. Dívka je aktuálně zamilovaná do Adama, takže to nevypadá, že by hrozil návrat k Albertovi. Otázkou ale je, zda ji právě neopětovaná láska nenažene do nějakého průšvihu…

Zdroj článku:
  • Autorský text