Zákony vlka 2: Vánoční koledy, vůně cukroví a loupežné přepadení pošty ve 4. epizodě

Zákony vlka 2: Vánoční koledy, vůně cukroví a loupežné přepadení pošty ve 4. epizodě
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Obyvatelé Záhoří se připravují na Vánoce, zatímco Bureš a Černý nadále vyšetřují záhadnou krádež křesťanských relikvií z místního kostela. Do toho jim na stole přistane další případ – loupežné přepadení malé pošty v Bystřici. Shromažďování stop trochu komplikuje napětí mezi Kamilou a Jendou.

Místo mrtvoly vážně zraněný doručovatel balíků

Čtvrtá epizoda druhé série Zákonů vlka má název Vánoční překvapení a začíná u kostela. Praporčík Zdeněk Bureš (Jan Novotný) vezme domnělého nadporučíka Wilka, který se ve skutečnosti jmenuje Robert Černý a za policistu se pouze vydává, na místo, kde v první epizodě došlo ke krádeži vzácných křesťanských relikvií. Robert (Stanislav Majer) pověří kamaráda Mazuma, IT specialistu Policejního prezidia a bývalého hackera, aby začal monitorovat pohyb gangu překupníků s církevními předměty.

Mezitím naruší poklidnou atmosféru vánočních svátků loupežné přepadení pošty v Bystřici. Policie tam neprodleně vyrazí a strážmistryně Kamila Žáčková (Tereza Švejdová) během prohledávaní budovy objeví silně krvácejícího zaměstnance v bezvědomí. Jedná se o doručovatele balíků Jana Ryšánka, který pachatele překvapil při útěku. Do nemocnice raněného dopraví chirurg Vácha (Martin Finger), nová posila našeho týmu a obdivovatel doktorky Brožkové (Kristýna Frejová). Tu mimochodem Vácha navštěvuje na patologii, aby se vzájemně škádlili a popichovali. Vzejde z těchto rozverných schůzek na pitevně něco víc? Přijme Hana pozvání na rande mimo nemocnici?

Dojde ke sblížení Hany Brožkové a chirurga Váchy?
Dojde ke sblížení Hany Brožkové a chirurga Váchy? | Zdroj: FTV Prima

Pachatelem může být bývalý vedoucí, instalatér nebo…

Na samém počátku vyšetřování vše nasvědčuje tomu, že se pachatel na poště vyznal a dobře věděl, jak to tam chodí. Věděl totiž, kdy se počítá tržba, kdy je zamčený hlavní vstup a už tam nejsou žádní zákazníci. Že by tedy poštu vyloupil přímo některý z jejích čtyř zaměstnanců? Třeba postarší Karel Hvížďala, bývalý vedoucí, jenž během výslechu působil dost zmateně? Mohl přepadení pouze fingovat? Nebo to má na svědomí někdo, kdo si jen důkladně prohlédl zázemí pošty? Nesmíme zapomínat ani na instalatéra Martina Jurečku. Nechal snad na toaletě schválně otevřené okno, aby jej později použil k vniknutí? Tolik otázek a tak málo stop! Naši policisté budou mít co dělat, aby shromáždili potřebné důkazy a odhalili pravého viníka.

Kamila s Jendou nemluví, ale možná konečně začne

Vztah mezi Kamilou a jejím přítelem, technikem Jendou Hamplem (Martin Donutil), je už od minulé epizody velmi napjatý. Tam se totiž Kamilini rodiče náhodou nachomýtli k Jendově tajné schůzce s neznámou kráskou. Stalo se tak v době, kdy měl být na školení. Kamila ho proto podezírá z nevěry a v dohledné době se s ním rozhodně nemíní udobřovat. Komunikaci s ním omezuje na služební záležitosti, ale když se teď Jenda dostaví k vyloupené poště, raději se od něj drží dál. On přitom vůbec netuší, co jí vadí. Přiměje ji konečně k tomu, aby si v klidu promluvili? To se dozvíte v sobotu 7. října ve 20:15 na Primě nebo už teď prostřednictvím služby prima+.

Zdroj článku:
  • Autorský text