Zákony vlka 2: Předvánočním Záhořím otřese loupež. Relikvie z kostela ukradnou čerti

Zákony vlka 2: Předvánočním Záhořím otřese loupež. Relikvie z kostela ukradnou čerti
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Adventní klid a pohodu v Záhoří naruší krádež křesťanských relikvií z místního kostela. Policisté Bureš a Žáčková musejí všeho nechat a zahájit pátrání. Mezitím se z úkrytu v Polsku vrací Robert Černý, aby ochránil milovanou Sáru před pomstou Přibyla. Tak pokračuje kriminální seriál Zákony vlka.

V 1. díle k vraždě nedojde, ale zmizí cenné relikvie

V sobotu 16. září odstartovala na TV Prima druhá řada úspěšného kriminálního seriálu Zákony vlka, a to epizodou nazvanou Modus operandi. Ta začíná idylicky návštěvou kostela v čase adventu a procházkou kolem stánků na předvánočním jarmarku, kde si krátí čas policista Zdeněk Bureš (Jan Novotný) a jeho mladší kolegyně Kamila Žáčková (Tereza Švejdová) s přítelem Jendou (Martin Donutil).

Zatímco první série se tedy odehrávala v letním období, druhá nám nabídne divokou zimní přírodu a zajímavé případy zaváté sněhem. V úvodním díle přitom nedojde k žádné vraždě, ale zato k závažné krádeži. Právě zmíněný kostel se stane místem činu, odkud tři zloději přestrojení za čerty odnesou vzácné křesťanské relikvie. Protože byly zapůjčeny z Polska, má případ mezinárodní přesah a přednost před vším ostatním. Na jeho urychleném vyšetření začnou lpět nejen zahraniční kolegové, ale i oddělení v Praze. Bureš a Žáčková, oslabení odchodem nadporučíka Wilka, sebou tak musejí pěkně mrsknout, aby odhalili pachatele co nejdřív. Naštěstí jim s objevením první stopy pomůže sám pan farář, jenž ve vetešnictví narazí na kousek z kradené kolekce.

Ajťák v divočině jako humorný prvek

Zatímco policisté usilovně pátrají po zlodějích i relikviích, v Praze začnou z krádeže podezřívat Roberta Černého (Stanislav Majer), nedávno propuštěného z vězení. O něm je totiž známo, že v minulosti kradl předměty nedozírné hodnoty. Ve snaze Roberta varovat se jeho kamarád Mazum, IT specialista Policejního prezidia a bývalý hacker, vydá do nenáviděné přírody a svou neohrabaností diváka alespoň trochu pobaví. Nakonec Robertovi pomůže vrátit se na policejní oddělení v Záhoří. Co když si ale skutečný Šimon Wilk vzpomene na to, kým je a co přesně se stalo oné noci, kdy ztratil paměť?

Starostu zadrželi a Sára se nepříteli sama neubrání

Náročné období prožívá také Sára (Linda Rybová), jejíž manžel Jiří Pokorný (Jan Vondráček) sedí za zabití Viléma Karase (Martin Myšička) ve vězení. Vesnici tak chybí starosta a Sáře někdo, kdo by jí pomohl ochránit dceru Kláru před pomstou Karasova kumpána Přibyla (Kryštof Rímský). Ten je odhodlaný získat zpátky drahocennou brož, kterou Sára před lety schovala někde v okolí. Také proto se Robert vrací na scénu, i když ví, že tím hodně riskuje. Je mu totiž jasné, že Sára se nebezpečnému muži sama neubrání. Přesto zůstává starostova žena podivuhodně klidná. Jak dlouho jí to asi vydrží?

Jiří Pokorný byl zadržen policií.
Jiří Pokorný byl zadržen policií. | Zdroj: FTV Prima

Zajímá vás, jak budou Zákony vlka pokračovat? Na druhou epizodu nové série s názvem Čestný závazek se můžete podívat v sobotu 23. září ve 20:15 na Primě nebo už teď prostřednictvím služby prima+.

Zdroje článku: