Videokvíz: Zjistěte, jak dobře znáte české filmy a připomeňte si legendární scény

Videokvíz: Zjistěte, jak dobře znáte české filmy a připomeňte si legendární scény
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Mezi českými, respektive československými filmy nalezneme notoricky známá dramata i komedie, které viděl snad každý z nás přinejmenším milionkrát a dokázal by je převyprávět slovo od slova. Pro takové fanoušky jistě nebude problém vyzvat na souboj náš videokvíz.

Není nad to odpočinout si na chvíli od náročné práce a udělat si zaslouženou pauzu, kterou můžete strávit třeba řešením našeho videokvízu. V něm se ukáže, nakolik se vyznáte v české filmové tvorbě. Připravili jsme si pro vás video plné slavných scén, které by měl znát každý správný milovník českých filmů. Poznáte tuhle praštěnou komedii? Rozesmáli jste se při ní na celé kolo? Dojalo vás tohle smutné drama tak, že už na něj nikdy nezapomenete?

Mít kvalitní přehled o české kinematografii však nemusí nutně stačit. Rozhodující roli může hrát také váš postřeh, soustředění a bystrý zrak. Nenechte se proto ničím rozptylovat, zatímco budete odpovídat na naše kvízové otázky.

Pro zobrazení výsledků musí celé video doběhnout až úplně dokonce nebo kliknout na hvězdičku (která se nachází dole v liště uvnitř videa vedle času).

Vyhodnocení

  • 9-10 bodů - Jste skutečným znalcem československých filmů.
  • 8-7 bodů - Dobrá práce. Je poznat, že jste viděli spousty filmů. Ovšem k dokonalosti vám jich ještě pár zbývá.
  • 6-4 bodů - Československé filmy evidentně nepatří mezi vaše nejoblíbenější.
  • 3-0 bodů - Tento kvíz byl patrně vaším prvním setkáním s československým filmem.

Tak jak jste dopadli? Dokázali jste správně odpovědět na všechny otázky? Pokud ano, blahopřejeme vám. České a československé filmy pro vás nejsou žádnou španělskou vesnicí. A jestli jste se spletli, nevadí. Nikdo koneckonců není neomylný. Některé z uvedených snímků možná nejsou vaším šálkem kávy, ale třeba jim teď dáte šanci a pustíte si je.

Zdroj článku:
  • Autorský text